Hackers stelen 50 miljoen euro aan Bitcoins tijdens professionele overval

Het moest er een keer van komen en het gebeurde ook. En wel op de meest spectaculaire manier met een “zeer professionele” overval waarbij ’s nachts voor 50 miljoen euroaan Bitcoin van één bedrijf werd meegenomen. De recente diefstal werpt opnieuw serieuze aandacht op de beveiligingsmaatregelen van de cryptocurrency na dit incident onder leiding van professionele hackers, aldus NiceHash, het bedrijf waar de bitcoins van gestolen zijn.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het exploiteren van bitcoins voor zijn klanten en volgens de Chicago Tribune zijn ongeveer 4.700 bitcoins gestolen uit een wallet-adres dat door gebruikers van NiceHash werd gebruikt. Nu de internetdieven nog steeds op de vlucht zijn er er nog geen aanwijzingen zijn, heeft het bedrijf aangekondigd dat het hun werkzaamheden 24 uur zal stoppen omdat het precies onderzoekt hoeveel bitcoins zijn verdwenen.

In september merkte beveiligingsbedrijf FireEye op dat er tekenen waren dat Noord-Koreaanse hackers hun vizieren richten op Zuid-Koreaanse cryptocurrency-uitwisselingen. Dit is niet alleen exclusief binnen Korea: met de stijgende waarde van de valuta trekken dergelijke acties digitale hackers vanuit heel de wereld aan.

“Het incident is gemeld aan de relevante autoriteiten en wetshandhavingsinstanties en we werken zo snel mogelijk samen met hen,” zei NiceHash in een officiële verklaring. Het bedrijf heeft zijn gebruikers ook geadviseerd om hun wachtwoorden te wijzigen in het licht van deze ontwikkeling.

Om de lucratieve aard van bitcoin te begrijpen, hoeft men alleen maar naar de waarde te kijken die exponentieel is gegroeid in 2017. Ten tijden van schrijven is één bitcoin zo’n 14.000 euro waard. Ter vergelijking, een bitcoin was aan het begin van het jaar ongeveer 1.000 euro waard.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *