Ga voor de buis zitten en kijk met deze toptips naar het EK 2020!

Het is dit jaar van het EK maar voor een klein deel van de voetbalfans weggelegd om naar het stadion te gaan. De capaciteit is in verband met coronamaatregelen namelijk beperkt. Ook zijn er geen grote televisieschermen bij cafés te vinden. Om de beleving van het kijken naar het EK thuis voor de buis toch optimaal te ervaren, komen onderstaande toptips zeker van pas.

Nodig vrienden uit

Het is in verband met de coronamaatregelen toegestaan om weer meer mensen thuis te ontvangen. Maak daar gebruik van als er een EK-wedstrijd op de planning staat. Het is zoveel leuker en spannender om met vrienden naar voetbal te kijken dan alleen. Iedereen heeft natuurlijk zo zijn eigen gedachten over de prestaties en dat alleen al brengt levendigheid in de tent.

Haal lekker eten en drinken in huis

Je maakt het kijken naar de voetbalwedstrijden van het EK nog leuker als je vrienden uitnodigt en lekker eten en drinken in huis haalt. Houd daarbij rekening mee met wat je vrienden drinken. Als dat bier is, haal je daar wat van in huis, maar gewoon een frisje of ander drankje kan natuurlijk ook. Op het gebied van snacks dient het gemak de mens en zo voorkom je dat je net dat ene doelpunt mist als je in de keuken zou staan. Zakken chips en nootjes doen het natuurlijk altijd goed en happen gemakkelijk weg. In de pauze heb je even tijd om de frituurpan aan te zetten en er wat snacks in klaar te maken.

Maak een goede opstelling van meubilair

Het is aan de bondscoach om het Nederlands elftal in een perfecte opstelling het veld in te sturen. Thuis heb je dat dan ook niet in de hand, maar je kan wel bepalen hoe de opstelling van meubilair komt te staan. Als je meerdere vrienden uitnodigt, wil iedereen alle spannende momenten van de voetbalwedstrijden natuurlijk wel goed kunnen zien. Zorg daarom dat iedereen vanaf de zitplaats een goed zicht heeft op de televisie.

Mooi weer? Buiten kijken!

Het heeft wat voeten in aarde, maar als het mooi weer is, waarom verplaats je de televisie dan niet even naar de tuin? De sfeer van het kijken naar voetbal beleef je echt heel anders als je in het zonnetje in de tuin naar het EK voetbal op het grote televisiescherm kijkt. Het is overigens ook mogelijk om een groot beeldscherm te huren als je geen mogelijkheid hebt om je televisie naar de tuin te verplaatsen. Zet er dan ook meteen de barbecue bij aan voordat het voetbal begint. Dan is de maag goed gevuld als het eerste fluitsignaal klinkt.

Hang oranje versieringen op

De sfeer komt er goed in als je de woonkamer of de tuin versiert met oranje spullen. Heb je de Nederlandse vlag in huis dan geef je deze natuurlijk een prominente plek. In alle supermarkten en in veel andere winkels zijn allerlei oranje versiersels te verkrijgen. Let ook op reclameaanbiedingen, waarbij je oranje spullen gratis krijgt.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *