Tover je tuin om in een winter spa met sauna!

Binnen bij de kachel vertoeven lijkt een prima optie tijdens de koudere dagen, maar wil je een keer iets anders dat ook nog eens gezond is voor je immuunsysteem? Maak dan van je tuin een heerlijke winter spa. Het enige wat je hoeft te doen is een sauna kiezen die past bij jouw tuin en wensen. Een winter spa kan jouw mancave, romantische schuilplaats of familie paradijs worden. In deze blog lees je hoe je de ideale spa creëert voor verschillende gelegenheden in jouw achtertuin!

Creëer een heerlijke buitenplaats om te relaxen met vrienden

Naast die warme sauna kan je voor nog veel meer warmte zorgen in de tuin. Een overkapping of tuinhuis zal hier zeker een toevoeging in zijn. Pak uit met de verlichting. Verlichting zorgt namelijk voor een heleboel sfeer. Kies bijvoorbeeld voor flakkerende fakkels en zet ze rondom de sauna in je tuin. Na een sauna bezoekje is het goed om even af te koelen in de koude buitenlucht. Dit is namelijk goed voor de bloedsomloop. Hydrateren is daarnaast ook belangrijk en dat doe je dan het liefst weer op een warme plek onder de heater of bij de vuurkorf bijvoorbeeld. Om het tuinfeest compleet te maken kun je de barbecue aanzetten. Bijna iedere man houdt wel van een goede barbecue, toch? Verzorg voor je vrienden heerlijke stukken mals vlees of serveer andere gerechten van de barbecue.

Maak het rondom de sauna romantisch voor jou en je partner

Een middag of avond tot rust komen in de sauna die in de achtertuin staat? Zorg voor gezelligheid! Dat doe je onder andere met de leukste buitenverlichting en kaarsen. Kies de kaarsen zorgvuldig uit met een heerlijke lavendel of dennegeur. Die geuren zorgen er namelijk voor dat jullie nog meer tot rust komen. Een fles champagne en een goed glas water om te hydrateren in de loveseat onder de heater maken de avond nog fijner. Proost met elkaar terwijl jullie saunabezoek zorgt voor een beter immuunsysteem en een betere huid. Want wanneer je lichaam in de sauna hard werkt om af te koelen gaan je poriën openstaan en verwijden de bloedvaten.

Winterparadijs voor het hele gezin in je achtertuin

Veel geluk, vrolijkheid en een relaxed gevoel gun je natuurlijk de hele familie. Een sauna bezoeken helpt je lichaam bij het aanmaken van de stof serotonine, dit zorgt voor dat rustgevende en relaxte gevoel. De aanmaak van deze stof neemt toe wanneer je regelmatig de sauna in gaat. Een winterparadijs op zijn tijd is dus niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor een happy family. Na de sauna kunnen de kinderen misschien wel een sneeuwpop maken als het land bestrooit is met witte sneeuwvlokken. Marshmallows roosteren bij de haard of vuurkorf is onmisbaar bij jouw achtertuin paradijs. Zorg voor grote kussens in de loungeset en warme dekens om iedereen warm te houden. Misschien zelfs een glühwein voor de ouderen en warme chocomel voor de kids? We kunnen dus wel stellen dat een winter spa met sauna voor veel gezelligheid zorgt, maar ook fijne voordelen met zich meebrengt!

Lees ook deze artikelen