Last van overmatig zweten? Zo los je het op!

Als je ooit een gênante, zweterige knuffel hebt gehad of een door zweet doordrenkt sollicitatiegesprek, dan is dit artikel iets voor jou. Ten eerste, een vraag: wat zou nooit meer overmatig zweten voor jou betekenen? Meer zelfvertrouwen? Minder schaamtegevoel? Meer leven? Minder verstoppen? Of misschien is het zo simpel als gewoon dragen wat je wilt zonder je zorgen te maken over transpiratie. Want laten we eerlijk zijn: het stoppen van ongewenst zweten en het herwinnen van verloren vertrouwen kan “game-changing” zijn. Dit zijn een aantal tips om te stoppen met overmatig zweten.

Gebruik een goede deodorant

Wist je dat je waarschijnlijk deodorant op een verkeerde manier gebruikt? Je bent niet de enige. De meesten van ons worden ’s ochtends wakker, douchen, gebruiken deo en beginnen aan de dag. Als je dit doet, doe je het verkeerd. Je transpiratiewerend middel heeft tijd nodig en een droog oppervlak om zweet effectief te blokkeren. ’s Nachts zijn de temperaturen lager en is het het moment van de dag waarop mensen minder actief zijn. Een volledige nacht slaap plus een lager zweetgehalte geeft de anti-transpirant ruim de tijd om zijn magie te doen. Zorg er overigens voor dat de oksels (of andere lichaamsdelen) vuilvrij zijn. Zelfs de geringste resten van deodorant kunnen de zweetafbrekende eigenschappen van deo saboteren. Voor het beste resultaat: douche en zorg ervoor dat de oksels volledig droog zijn voordat je een anti-transpirant aanbrengt.

Kleed je strategisch

Als het weer verandert, verandert ook je garderobe. Je kleed je licht aan als het warm is en pakt jezelf helemaal in zodra de temperaturen dalen. Voor veel mannen maakt het niets uit: zweet komt er toch wel, of het nu warm of koud is. Het kan helpen om een ​​paar garderobe-trucs voor de boeg te hebben om zweet te verbergen en te verminderen wanneer het er het meest toe doet.

Kleed je daarom in lichte, ademende stoffen met voldoende ventilatie. Dit houdt de temperatuur laag en de lucht stroomt om het zweetniveau te verminderen. Een waarschuwing: een tanktop naar je volgende sollicitatiegesprek dragen is misschien niet de beste optie. Donkereblauw, zwart, donkere kleuren en afleidende patronen zijn uitstekende kleuren voor zweetcamouflage. Jassen, hoodies en sweatshirts zijn altijd handig om zweetplekken verborgen te houden. Ook zijn er tegenwoordig anti zweet t-shirts die je met een zorgeloos gevoel over straat kan laten gaan.

Let op je voeding

Je dieet kan je gezondheid, je lichaam en je zweetniveau beïnvloeden. Het eten van bepaalde voedingsmiddelen kan je meer laten zweten dan normaal. Het vermijden van ander voedsel kan je helpen minder te zweten. Maak deze aanpassingen aan je dieet en het lost mogelijk je zweetproblemen op.

Blijf gehydrateerd: Water biedt vele nuttige voordelen. In dit geval helpt het je lichaam te koelen. Een lagere kerntemperatuur betekent dat je lichaam minder hoeft te zweten om extra warmte af te geven. Aan de andere kant kan uitdroging leiden tot meer transpiratie. Moraal van het verhaal, drink veel water en je zult veel minder zweten.

Vermijd gekruid voedsel: je lichaam reageert op pittig eten op dezelfde manier als op een warme, zonnige dag. Het laat je zweten, zelfs als de buitentemperatuur koud is.

Vermijd gefrituurd voedsel: sorry mannen, maar dat patatje is een no-go. Vermijd fastfood, chocolade, wit brood, junkfood en andere voedingsmiddelen met veel koolhydraten. Sommige mensen zweren dat een low-carb dieet een behandeling voor bovenmatig zweten kan zijn.

Vermijd koffie en energiedranken met cafeïne: helaas is je koffie in de ochtend niet alleen goed voor extra energie, maar ook voor extra zweet.

Neem vitamine B: Vitamine B helpt je ​​organen en andere vitale systemen naar behoren te functioneren. Dus als je genoeg vitamine B in je lichaam hebt, werkt het minder hard, wat natuurlijk betekent dat je minder zweet produceert. Sterker nog, het toevoegen van een vitamine B-tablet aan je dagelijkse routine kan je ook de hele dag door meer energie geven.

Eet je fruit en groenten: fruit en groenten eten is een geweldige manier om de hoeveelheid zweet te verminderen die je lichaam genereert. Fruit en groenten kunnen helpen bij het verteringsproces en geven je essentiële vitamines. Als je spijsvertering vermindert, produceert je lichaam automatisch overtollig zweet.

Fruit en groenten die een gezonde spijsvertering bevorderen: komkommer, selderij, watermeloen, spinazie, sla, grapefruit, paprika, olijfolie.

Ga naar de sportschool

Meestal zien we oefening niet als een manier om het zweet te verminderen. Maar in dit geval kan het precies dat doen. Ten eerste kan sport het stresshormoon cortisol verlagen. Ten tweede kunnen workouts de introductie van endorfines veroorzaken. Endorfines verminderen de perceptie van pijn, helpen je ontspannen en bieden een gevoel van tevredenheid, vergelijkbaar met morfine. Lagere stresshormoonspiegels in combinatie met de afgifte van endorfines stellen je lichaam op zijn gemak. Dit kan de kans op overmatige transpiratie van alledaagse factoren minimaliseren.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *