Met deze familiewagens word je géén saaie vader

Vader worden is voor veel mannen een grote droom. Dat is niet gek, want op heel veel punten ga je er flink op vooruit. Vaders zijn zelfverzekerder, volwassener en je bent plots weer helemaal in trek bij de dames wanneer je met je kroost in een kinderwagen langs het terras loopt. Toch gaan er met dat vaderschap ook minder goede dingen gepaard, zoals de noodzaak van een nieuwe auto. Want in die toffe Civic Hatchback gaat die kinderwagen, je vriendin én al dat speelgoed echt niet passen. Geen paniek, ook als vader heb je genoeg keuze om in een ruime auto te rijden waar je ook nog eens in gezien mag worden. Wij vonden op GasPedaal een aantal vette bakken voor de jonge vader die meer wil dan een standaard familiebak. Enjoy!

Infiniti FX

Zo’n tien jaar geleden betaalde je nog ruim 100.000 euro voor de Infiniti FX. Vandaag de dag tik je er tweedehands al een op de kop voor ongeveer 8.000 euro. De vette SUV van Infiniti is de concurrent van de Porsche Cayenne en BMW X5 en mag zonder twijfel in dat rijtje luxewagens genoemd worden. Hij werd gemaakt van 2003 t/m 2008 en kwam in twee smaken: een FX35 met een V6-motor en een nog brutere FX45 met V8 motor. Dit betekent minimaal 280 pk onder de kap waarmee je binnen maximaal 5,5 seconden de 100 km/u aantikt. De stoere en ruime Japanner is vooral met een paar mooie velgen een prachtige blikvanger waar je als vader mee voor de dag kan komen.

Volvo XC90

Als je vader wordt is de veiligheid van je kinderen het belangrijkste wat er is. Om die reden is een Volvo eigenlijk altijd een goede keuze: ze zijn degelijk, veilig en geven je dat echte king-of-the-road gevoel. Met ongeveer 400 pk vermogen en een koppel van 640 Nm is de wagen bestand tegen alles wat er op zijn pad komt. ‘First class driving’, noemt Volvo het zelf ook wel. Ga je voor een nieuwer model van de afgelopen jaren, dan komt de XC90 zelfs met stoelverwarming, stoelventilatie en massagefuncties. Als vader mag je best een beetje verwend worden, toch? De auto kost nieuw ongeveer 70.000 euro, maar tweedehands heb je al een model uit 2003 voor ongeveer 4.000 euro.

Subaru Outback

Met zijn riante opbergmogelijkheden is de Subaru Outback perfect geschikt voor vaders van één of meerdere kinderen. Hij beschikt over de stoere Subaru-looks die bijna smeken om te rijden op ruig terrein, en heeft tegelijkertijd de benodigde luxe en comfort om met je kids op reis te gaan. Uiteraard zijn dakrails inbegrepen, ook die kinderfietsjes en snowboards moeten natuurlijk mee. De Subaru Outback is een avontuurlijke keuze die komt met alle nodige features om er een echte gezinsauto van te maken. Van parkeercamera en touchscreen display tot Vehicle Dynamics Control en Subaru Eyesight, dat zich dient als een extra paar ogen op de weg. Tweedehands koop je een Subaru Outback voor ongeveer 4.000 euro.

Audi S6

De Audi S6 is misschien wel de ultieme familieauto. Hij heeft vierwielaandrijving, een flinke 340 pk onder de motorkap (als je kiest voor het Avant-model) en ziet er ook nog eens geweldig uit. De Audi S6 is een prachtige representatieve auto die de test der tijd zonder problemen heeft doorstaan. Sportief en progressief, luidt het credo van Audi voor hun S6-lijn. Met de krachtige V8 motor en zijn dikke uitrusting van binnen voel je je als een koning op de weg. Als je daar ook nog eens een vet sound systeem aan toevoegt voor al je multimedia plezier, bezit je de perfecte mix van luxe en comfort. Je hebt al een S6 voor jou en je familie voor zo’n 7.000 euro!

BMW X1

We hadden natuurlijk een X5 kunnen noteren, maar omdat het vaderschap ook niet bepaald goedkoop is vinden we de BMW X1 voor jonge vaders de betere keuze. Het design van de grote SAV (Sports Activity Auto), zoals BMW zijn auto’s noemt, doet het zowel off-road als in een stedelijke omgeving geweldig. Ga je voor de optionele Sportuitrusting, dan heb je een nog strakkere carrosserie en voelt het interieur net even wat luxer aan. Niet perse nodig, want ook het basismodel van de X1 is een perfecte gezinsauto met enorm veel laadruimte, kracht en veiligheidsopties. Je koopt een tweedehands BMW X1 voor ongeveer 9.000 euro.

Kortom: je hoeft écht geen saaie familiewagen te rijden om je kids naar school te kunnen brengen. Alleen al het lijstje hierboven van de auto’s op GasPedaal.nl bewijst dat je gewoon een vette bak kan rijden en tegelijkertijd een verantwoordelijke vader kan zijn. Waar wacht je nog op?



Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *