Eigen bedrijf promoten? Dit is hoe je dat doet

Heb jij je eigen bedrijf en ben jij op zoek naar een leuke manier om deze te promoten? In dit artikel lees je hoe je door middel van offline marketing jouw business kan laten groeien. Één van de meest voorkomende manieren is door flyers te laten drukken.

Gerichte marketing

Het ontwerpen van je eigen flyers is heel erg leuk. Je kunt er alle kanten mee op door je creativiteit in te zetten en bijvoorbeeld kortingsacties te bedenken. Daarnaast kun je er heel gericht mee targetten. Zo kun je zelf bepalen wie jouw flyers krijgt. Stel je bent een glazenwasser. Je wil graag in je eigen wijk nieuwe klanten krijgen. Door flyers rond te brengen kun je zelf kiezen welke huizen jouw flyer krijgen.

Persoonlijk

Ook zijn flyers heel persoonlijk. Hoe veel advertenties krijgen mensen per dag op het internet, social media, radio en televisie? Door zelf de flyers uit te reiken, hebben mensen meteen een gezicht bij het bedrijf. Daarnaast krijg je meteen een respons. Zo kun je in gesprek met je (potentiële) klant.

Posters

Naast flyeren kun je als ondernemer ook gebruik maken van posters. Waarschijnlijk heb je wel eens van de term: “de visuele kracht van herhaling” gehoord. Dit houdt in dat mensen sneller bereid zijn iets te kopen op het moment dat ze veel in aanraking zijn gekomen met het merk of het product. Laten we het eerder genoemde voorbeeld weer erbij pakken. Stel je bent een glazenwasser en je wil in je eigen wijk nieuwe klanten krijgen. Als je bij de plaatselijke supermarkt, naast die ene weg die iedereen neemt of voor het raam een poster plakt van jouw onderneming, zien de mensen uit je wijk voortdurend deze posters. Hierdoor is de kans groot dat je aan jou moeten denken bij de volgende keer dat hun raam gewassen moet worden.

Posters laten drukken

Posters zijn er in alle vormen en maten. Er zijn een aantal opties om jouw gewenste posters te bestellen. Zo kun je posters laten bedrukken bij Printdeal.be. Heb je ze met spoed nodig? Als je vandaag nog een poster besteld, is deze vaak de volgende dag al in huis. Een extra tip als je gebruik wil maken van posters en flyers: “Zorg ervoor dat je gebruik maakt van dezelfde huisstijl. Dit zorgt ervoor dat er bij de lezer herkenning ontstaat. En dit draagt weer bij aan de visuele kracht van herhaling!

 

Lees ook deze artikelen