Een luxueuze badkamer voor iedereen

De badkamer is niet langer een ruimte waar je snel even onder de douche springt. Integendeel, het is een volwaardig deel van het huis waar we graag vertoeven. Het is dan ook fijn om een badkamer enigszins luxueus in te richten. Zo voelt het alsof je thuis je eigen wellness hebt. Je kan uiteraard een sauna plaatsen, maar niet iedereen is daar fan van. In dit artikel vind je wat ideetjes om jouw badkamer luxueuzer te maken.

Creëer ruimte

De badkamer is wellicht niet de grootste ruimte in je huis. Toch zijn er wat trucjes om deze ruimte optisch te vergroten. Verf de muren in het wit en kies meubels in een lichte kleur. Ook een grote spiegel is een goed idee om de ruimte optisch te vergroten. Heeft je badkamer toch een vrij grote oppervlakte? Kies dan zeker voor een vrijstaand bad. Dat creëert instant een luxueuze look en het is ook gewoon ook heel leuk om in een vrijstaand bad te ontspannen.

Luxueuze materialen

De materiaalkeuze bepaalt de look en feel van je badkamer. En het heeft uiteraard een grote impact op de prijs. Droom je écht van een luxueuze badkamer zoals je die op tv ziet? Kies dan voor duurzame materialen. Die zijn wel wat duurder, maar ze gaan ook langer mee. Walnoot is de laatste tijd een populaire houtsoort en ook met natuursteen kan je niks misdoen in de badkamer. Ook mooi: een badkamer in witte marmer. Daarbij horen uiteraard mat zwarte kranen in grafiet. Het nadeel is wel dat kalkaanslag op zwarte kranen meteen zichtbaar is. Regelmatig schoonmaken is de boodschap. Laat de chemische producten in de kast staan, maar kies een schoonmaakmiddel op basis van citroenzuur. Dit natuurlijk product is het minst schadelijk voor je kraan. Ook goudkleurige kranen geven instant een luxueus gevoel.

Inloopdouche

De trend van dit moment: een inloopdouche met regendouche en glazen douchewand. Je kiest een ronde of vierkante douchekop en het voelt alsof je een zachte, aangename regenbui over je hoofd krijgt.

Cosy sfeer

Heb je geen zin om je badkamer volledig te verbouwen voor iets meer luxe? Dat hoeft ook helemaal niet, want enkele kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken. Houd eens een grote schoonmaakbeurt. Alle rommel gooi je weg en verder richt je deze ruimte erg minimalistisch in. Douchegel en shampoo haal je uit de douchecabine en geef je een plaatsje in de kast. Kies ook voor de juiste verlichting. In een badkamer wil je geen fel TL-licht, maar een cosy sfeer creëren met warm licht. Ook planten doen het goed en geven je meteen jungle vibes

Lees ook deze artikelen