Dompel je onder in de wereld van James Bond met 007 Elements

007 Elements is de nieuwe cinematografische installatie van James Bond die deze winter is gebouwd in de top van de berg Gaislachkogl in Sölden. De naam 007 ELEMENTS weerspiegelt de reis van de bezoeker door een reeks galerijen, die elk het ambacht van de kenmerkende elementen waaruit een James Bond-film bestaat distilleren. De installatie concentreert zich op SPECTRE, dat werd opgenomen in Sölden, maar zal ook andere titels bevatten uit de James Bond-franchise.

De samenwerking tussen de Creative Director Neal Callow (Art Director van Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall en Spectre) en Optimist Inc. Head of Design Tino Schaedler en zijn team heeft geresulteerd in een meeslepende, interactieve en educatieve ervaring die bezoekers plaatst in de wereld van 007 terwijl ze onthullen hoe die wereld is gemaakt.

“Ons doel met 007 Elements is om het verhaal van het Bond-verhaal op een emotionele en boeiende manier te vertellen”, zei Callow. “We willen deze ongelooflijke locatie gebruiken om onze gasten in de omgeving van Bond te plaatsen en de verhalen op een unieke en onvergetelijke manier tot leven te brengen.”

Twee niveaus

Gelegen op 3.050 meter boven de zeespiegel, is het 1.300 vierkante meter gebouw gebouwd binnenin de berg en is het verdeeld over twee niveaus. De indrukwekkende structuur past naadloos in de omgeving en onthult zich door een tunnel en ontvouwt zich in twee hoofdgebieden met een spectaculair uitzicht op de Tiroolse valleien.

Het op maat gemaakte nieuwe gebouw voor de installatie is ontworpen en wordt momenteel gebouwd door Obermoser Architects. De Tiroler architect Johann Obermoser en zijn team plannen en realiseren al sinds 1983 bekroonde commerciële en residentiële gebouwen, waaronder het spectaculaire restaurant Ice Q op de top van de Gaislachkogl en de kabelbanen Gaislachkogelbahn en Giggijochbahn in Sölden. Door de combinatie van de modernste technologie met de strakke hedendaagse architectuur, creëert 007 Elements een boeiende ervaring met een dramatische cinematografische soundscape in de prachtige omgeving van de natuur.

Jaguar Official Partner

Jaguar Land Rover is overigens de officiële partner van 007 Elements. 007 Elements, gelegen op de top van de Gaislachkogl-piek van 3.050 m, biedt bezoekers de kans om zich onder te dompelen in de wereld van de iconische geheimagent op een nieuwe toplocatie aan de rand van het restaurant Ice Q, dat wordt gebruikt als de Hoffler Klinik in SPECTRE. Interactieve displays met technische inhoud van Jaguar Land Rover, samen met de Land Rover Defender en Range Rover Sport SVR die worden gebruikt voor het filmen van Spectre, zullen deel uitmaken van de ervaring.

Bezoekers zullen ook de nieuwste Jaguar Land Rover-technologie zien, waaronder de kunstmatige intelligentiesystemen en 90kWh lithium-ionbatterij van een elektrische Jaguar I-PACE-prestaties SUV die wordt gebruikt voor het aandrijven van de C-X75-conceptauto.

Jaguar Land Rover-voertuigen zijn te zien in negen Bond-films, beginnende met Octopussy in 1983, toen Roger Moore dramatisch ontsnapte in een Range Rover Classic die werd bestuurd door Bianca (Tina Hudson).

007 Elements zal officieel zijn deuren openen op 12 juli 2018.

Total
3
Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*