Docu-time! Check deze 4 inspirerende, harde en stoere documentaires

Uurtje over? Ga er dan eens goed voor zitten. Omdat we weten dat jullie, net als wij, enorm veel houden van actie, misdaad, zweet en alles wat sneller gaat dan 200 km/u, hebben we 4 stoere docu’s voor je uitgezocht die perfect in dat straatje passen. Deze docu’s kijk je on demand via streamingdienst Videoland! Enjoy!

De Keiharde Werkelijkheid Achter No Surrender

Dat het er bij de beruchte motorbendes van Nederland hard aan toegaat, dat weten we allemaal. Eind 2013 kwam de snelst groeiende motorclub van Nederland, No Surrender, enorm veel in het nieuws, onder andere vanwege het lidmaatschap van Willem Holleeder, Big Willem en andere Amsterdamse topcriminelen. Uitgerekend misdaadverslaggever John van den Heuvel volgde de ‘motorbende’ en maakte een onthullende reportage van de grote concurrent van de Hells Angels. Zo interviewde hij voor RTL Crime in het ‘Hol van de leeuw’ alle kopstukken van No Surrender, onder wie president Klaas Otto, en was hij aanwezig bij besloten bijeenkomsten, wilde feesten en geheime inwijdingsrituelen van de club.

“Het inwijdingsritueel is één van de meest geheime onderdelen van een motorclub. Het gaat er heftig aan toe. Nieuwe leden worden op het ontblote bovenlijf geslagen met opgerolde leren jacks. Zo worden tientallen aspirant-leden van motorclub No Surrender tot ‘prospect’ geslagen”, aldus John. Genoeg redenen om eens te spieken, nietwaar?

Klik hier om De Keiharde Werkelijkheid Achter No Surrender direct te kijken

“Nieuwe leden worden op het ontblote bovenlijf geslagen met opgerolde leren jacks. Zo worden tientallen aspirant-leden van motorclub No Surrender tot ‘prospect’ geslagen”

Football Fight Club

“I’m forever blowing bubbles…. Pretty bubbles in the air!” Wie kan het liedje uit de film Green Street Hooligans niet meezingen? (Ja, je weet wel, die film waarin Frodo uit Lord of the Rings een échte man wordt). De wereld van de voetbalhooligans is een keiharde, en dan hebben we het uiteraard niet over die in Nederland. Nee, waar je écht moet wezen – of juist niet moet wezen – is het hooligan wereldje van Groot-Brittannië. In de documentaire Football Fight Club kom je erachter waarom.

De nieuwste generatie Britse voetbalhooligans wordt in deze docu op een mooie wijze geportretteerd. Zo is er de 17-jarige Aaron, die graag bij de jongerengroepering van City wil horen. De 24-jarige Carl is de baas van die clan en beslist daarover. Zelf mag Carl de wedstrijden van zijn club niet kijken vanwege een gebiedsverbod. Ook volgen we de Tottenham-fan Dante, die net uit de gevangenis is gekomen en nu zijn leven probeert te beteren. Want als er één ding zeker is, is dat ze allemaal wat op hun kerfstok hebben. Hard, rauw en soms zelfs emotioneel.

Klik hier om Football Fight Club direct te kijken

De Ultieme Bondauto

Van keiharde misdaad en hooliganisme, vliegen we nu in vogelvlucht door naar een hele andere wereld, namelijk die van razendsnelle bolides! Paul Hollywood, een bekende Britse topkok, die toevallig ook nog eens een onbetwiste adrenaline junkie blijkt te zijn, werd voor het programma De Ultieme Bondauto, uitgenodigd door Aston Martin om een kijkje te nemen naar de rijke historie van niet alleen het merk zelf, maar ook de prachtige bolides waarin ’s werelds bekendste geheim agent in scheurde.

De documentaire duikt in de historie van het merk en natuurlijk is er uitgebreid aandacht voor de relatie tussen geheim agent Bond en Aston Martin. Zo zien we een gesprek met Michael G. Wilson en natuurlijk mocht de chef kok meerijden in de Aston Martin DB10! (Zo. Verdomde. Jaloers.). Daarnaast stapt hij ook in de DB5 die werd gebruikt in Goldfinger (1964). Kortom: jaloersmakend, maar absoluut om van te smullen.

Klik hier om De Ultieme Bondauto direct te kijken

De Uitverkorenen

Hoorah! ‘Velen zijn geroepen, slechts weinigen uitverkoren.’ Dat is het motto van de opleiding van Korps Mariniers, de grootste elite-eenheid van het Nederlandse leger. Wil je marinier worden, dan zal je tot het bittere eind moeten gaan en bewijzen dat je kei, en keihard bent. En als je dacht dat het er allemaal zo mooi uit zou zien als op die toffe promo video’s van Defensie, dan heb je het mis. Dat blijkt in ieder geval uit ‘De Uitverkorenen’, een docu van documentairemaker Geertjan Lassche, die gedurende een volledige opleidingscyclus meeliep met een eenheid van de mariniers.

Want waar het in zo’n mooi voorlichtingsfilmpje toch allemaal een beetje geromantiseerd wordt, gaat het er tijdens de opleiding tot marinier gewoon bruut aan toe. “Als ie wil stoppen met de opleiding moet ie nu stoppen! Loop dan door stom varken. Lopen, lopen, sneller, sneller!”, is maar één van de vele quotes die we uit de docu kunnen halen. “Het is een hele mooie, zeer rauwe weergave van wat iemand tot een topmarinier maakt. Het geeft een waarheidsgetrouw beeld met alle menselijke aspecten daarin”, zegt defensiewoordvoerder Robin Middel. Maar goed, leuk en aardig allemaal. Wil je gewoon zien hoe échte mannen gemaakt worden? Snel aanzetten dan.

Klik hier om De Uitverkorenen direct te kijken

Alle bovengenoemde documentaires zijn volledig te bekijken bij streamingdienst Videoland.Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *