Dit zijn dé trends op gebied van werkkleding

Het is gemakkelijk om in ons dagelijks leven in een mode-sleur te verkeren. We hebben het allemaal ontzettend druk van maandag tot en met vrijdag. Vooral ’s ochtends heb je soms écht geen zin om je een beetje modieus aan te kleding. Gelukkig kiezen veel bedrijven voor hun eigen werkkleding, en laat die er nou nét wat chiquer uit zien dan ooit tevoren (bijvoorbeeld de prachtige snickers workwear). Daarnaast geven we je nog wat tips om je werkkleding nóg beter tot zijn recht te laten komen.

De modewereld en werk – de ideale combi?

Een eenvoudig bedrukt t-shirt, die kende je jaren geleden natuurlijk al. Toch lijkt die niet meer voldoende in de wereld van moderne werkkleding. Deze trend is niet alleen het resultaat van veranderende mode; Ook in huisstijlontwerpen speelt kleurgebruik een steeds centralere rol en roepen kleuren allerlei associaties op. Vandaag de dag zijn er bijvoorbeeld veel meer kansen om invloeden vanuit de modewereld rechtstreeks toe te passen op de kleding en huisstijl.

Daarnaast heeft mode ook de daadwerkelijke trends op het gebied van werkkleding beïnvloed. Het brede assortiment aan pasvormen dat in de modewereld verkrijgbaar is, komt steeds vaker voor in werkkleding en het kledingassortiment wordt steeds uitgebreider. Het zijn al lang niet meer alleen de traditionele T-shirts, polo’s en sweaters die we zien op de werkvloer. Ook meer modieuze items vinden hun weg steeds vaker richting het bedrijfspand.

Ga voor accessoires

Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste en goedkoopste manier om je werkgarderobe op te fleuren met de populairste trends van het seizoen. En als bonus kun je nooit een “slechte” dag rondom accessoires hebben; ze passen altijd en zien er fantastisch uit (mits je een beetje verstand hebt van mode). Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi horloge om je werkoutfit wat meer pit te geven? Tegenwoordig zijn er tal van Nederlandse horlogemakers, mocht je willen kiezen voor een watch van eigen bodem. Ook kleurrijke sokken zijn tegenwoordig helemaal hot.

Kleur, kleur en nog eens kleur

Een andere factor die bijdraagt aan modieuze werkkleding, zijn kleuren. Het is duidelijk dat het aantal beschikbare kleuren is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Niet alleen door invloeden uit de modewereld, maar ook omdat bedrijven steeds vaker willen dat hun werkkleding naadloos aansluit bij hun huisstijl. Het meest opvallende is dat ‘doffe’ traditionele kleuren steeds vaker plaats maken voor opvallende kleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de felblauwe overhemden van de Cool Blue bezorgers?

Ook schoenen zijn belangrijk

Het is verbazingwekkend hoe je schoenen de hele look van je outfit kunnen veranderen; een eenvoudig pak kan gemakkelijk van saai naar fantastisch gaan met mooi passende schoenen. “Probeer je afhankelijkheid van de zwarte kledingschoen te beperken. Probeer in plaats daarvan chocoladebruin van leer of suède. Ik zou willen voorstellen om vast te houden aan een strakke, klassieke stijl, met een slankere vorm in plaats van een vierkante of vierkante teen. Deze nette schoenen kunnen gemakkelijk worden gedragen met al je pakken en pantalons, maar houd er rekening mee dat een trendy amandelvormige neus beter past bij een aansluitende broek die tot op de enkel is gemaakt”, aldus een kledingexpert.

Maatschappelijk verantwoorde kleding

Laten we eerlijk wezen: tegenwoordig wordt bijna alles gebaseerd op MVO, ook wel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen genoemd. Juist in het bedrijfsleven lijkt deze manier van werken en zich bezig houden met de omgeving alsmaar populairder te worden. En dat vertaalt zich ook naar de gekozen werkkleding. Steeds meer kledingproducenten houden hier rekening mee in bijvoorbeeld de keuze voor materialen, maar ook waar deze materialen vandaan komen en hoe ze tot stand zijn gekomen.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *