Dit mag niet missen in jouw kluskoffer

Ben je helemaal aan het klussen geslagen en ben je nu allerlei handige tools aan het aanschaffen voor je nieuwe hobby? Er is veel keuze op dit gebied, maar sommige dingen mogen echt niet ontbreken in je kluskoffer. In deze blog zetten we een aantal items op een rijtje die je als echte klusser wel in huis móet hebben. Dat kan zeker van pas komen bij je volgende project!

Rolmaat 

Het maakt niet uit wat je gaat klussen, je zult altijd dingen moeten opmeten. Daarom is het belangrijk om een rolmaat bij de hand te hebben. Muren, planken – alles kun je opmeten met een rolmaat en daarom is het zo handig. Daarnaast past een rolmaat ook super makkelijk in je kluskoffer. Wist je dat je ook meetapparaatjes hebt die met een laser werken? Als je een gevorderde klusser bent is het misschien leuk om die aan te schaffen. De afstand van het apparaat tot de plek waarvan je de lengte wil weten wordt dan aan de hand van een laserstraal gemeten. Vervolgens schijnt de lengte op het schermpje. Super handig!

Schroevendraaiers

Ook een schroevendraaier mag zeker niet missen in jouw kluskoffer. Zorg dan ook dat je voor iedere schroef de juiste schroevendraaier in huis hebt. Het beste schaf je dan een grote en kleine kruiskop aan, maar ook diverse formaten met een platte kop. Daarnaast heb je ook nog hele kleine schroevendraaiers; die zijn weer handig om bijvoorbeeld elektrische apparaten of lampen los te schroeven. Wil je het groots aanpakken? Koop dan direct een hele set zodat je in één keer klaar bent.

Boormachine

Soms red je het niet met een schroevendraaier en is er grover geschut nodig. Dan komt een boormachine goed van pas. Dit is nou echt een leuk cadeau om voor je verjaardag of voor Vaderdag te vragen. Op dit gebied is er ook weer verschil; ga je voor een handboor of een elektrische boormachine? Een elektrische boormachine is altijd handig, maar een handboor kan ook nog weleens van pas komen voor de wat kleinere klusjes. Jij als echte klusser kan ze maar beter allebei in huis hebben!

Hamer

Laten we de hamer niet vergeten! Ook op dit gebied heb je keuze. Zo kun je een bankhamer aanschaffen die handig is om wat makkelijkere klusjes uit te voeren waarbij je niet zo hard hoeft te slaan. Dit zijn vrij kleine hamers met een kleine kop en hebben vaak een houten handvat. Je kunt ook een klauwhamer kopen; deze hebben een stevigere uitvoering en beschikken over een ‘klauw’ waarmee je spijkers of bouten ergens uit kunt trekken. Dit zijn robuuste hamers die wel tegen een stootje kunnen!

Lees ook deze artikelen