Dit luxe resort op de Maldiven wordt volledig aangedreven door zonnepanelen

Mocht je nog een plek zoeken voor een mooie vakantie, huwelijksreis of misschien zelfs een over-the-top vrijgezellenfeest? Dan hebben we wat moois voor je! Van bovenaf lijkt het Kudadoo Maldives Private Resort op een glanzende zwarte kever die in een rustige, aquamarijne zee dobbert. Het hoofdgebouw van het luxueuze resort ligt aan een van de kleine tropische eilanden van de Malediven en heeft een dak dat is opgebouwd uit zonnepanelen die in een getrapt patroon zijn gerangschikt.

Kudadoo Maldives Private Island Resort

Het architectenbureau Yuji Yamazaki Architecture uit New York City ontwierp het resort als een luxe eco-vriendelijk toevluchtsoord waarbij het gebouw zichzelf kan onderhouden. Aan de ene kant van het eiland wikkelt een boog van oceaanbungalows rond de kust. Anderzijds is het hoofdgebouw waarvan het met zonnepanelen bedekte dak voldoende energie genereert om het hele resort van stroom te voorzien.

Kudadoo Maldives Private Island Resort

YAA wilde de technologie vieren. In plaats van de zonnepanelen te maskeren, plaatsen ze deze als een ontwerpfunctie die bezoekers helpt te begrijpen hoe het resort wordt aangedreven. “In één oogopslag kunnen bezoekers de grootte van het zonnedak beoordelen en vervolgens de relatie tot de schaal van het resort begrijpen”, leggen de architecten uit.

Volgens de ontwerpers zijn de vorm en hoek van het gebouw expliciet ontworpen om zoveel mogelijk zonlicht op te vangen en de maximale hoeveelheid energie te genereren. Ondertussen laten sleuven tussen de rijen panelen lucht en natuurlijk licht door, waardoor de elektriciteitskosten verder dalen, om nog maar te zwijgen van het ten volle benutten van de tropische omgeving van het resort.

Een nachtje verblijven in het resort kost je ongeveer 3.000 euro.

Kudadoo Maldives Private Island Resort
Kudadoo Maldives Private Island Resort
Kudadoo Maldives Private Island Resort

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *