Skinnydippen in Mallorca? Sla dit jaar maar over!

Prachtige stranden, azuurblauwe wateren, afgelegen bergen en een gezellige binnenstad – Mallorca staat bekend om zijn relaxte, zonnige sfeer. Ondanks vele inspanningen van het toerismebureau is het echter eindelijk aan het licht gekomen dat een van Europa’s favoriete vakantiebestemmingen meer is dan het podium voor Zon, Zuipen, Ziekenhuis.

Want wat blijkt? Afgelopen vrijdag zijn er beelden opgedoken van de eerste Great White Shark in Spaanse wateren sinds 1976. En wel aan de kust van Mallorca. Great Whites kunnen tot twee ton wegen en kunnen tot wel zo’n 6 meter lang groeien. Wegzwemmen is ook niet het beste idee: de haaien kunnen snelheden bereiken tot wel 40 kilometer per uur.

“De aanwezigheid van grote witte haaien in Spaanse wateren is een voortdurend gerucht”, vertelde bioloog en documentairemaker Fernando López-Mirones aan Efe News Agency . “Al vele jaren hebben we dit echter niet kunnen documenteren zoals we vanmorgen hebben kunnen doen.” Wat dit betekent voor de lokale toerisme? Dat zal moeten blijken…

Dit jaar gewoon toch maar gewoon het plaatselijke zwembad bezoeken?

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *