Deze pannen maken je leven een stuk gemakkelijker

Ben je niet zo’n keukenprins of prinses? Of zou je best graag uitgebreid willen koken, maar heb je er gewoon niet altijd de tijd voor? Er zijn steeds meer manieren te bedenken die ervoor kunnen zorgen dat je toch lekker en gezond kunt koken en heerlijke maaltijden op tafel kunt zetten, zonder dat je er al te veel tijd en energie aan kwijt hoeft te zijn. De juiste pannen kunnen daarbij een hele grote rol spelen.

Hoe houd je het gemakkelijk?

Ben je niet echt een ster in de keuken, dan hoef je tegenwoordig al lang niet meer te verhongeren. Ook is het echt niet nodig om iedere dag iets heel gemakkelijks en ongezonds naar binnen te werken. Nee, de meeste supermarkten spelen steeds meer in op gemak, en bieden tal van mogelijkheden om ook zonder al te veel culinair inzicht en tijd een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Soms hoef je deze alleen maar even op te warmen in de magnetron, al moet je dan wel opletten dat je niet een maaltijd te pakken hebt met wel heel veel zout, en soms hoef je slechts een klein aantal handelingen te verrichten om de verse ingrediënten zelf om te toveren tot een gezonde en smakelijke maaltijd. Zo makkelijk als wat, en veel langer dan een kwartiertje of half uurtje ben je er ook dan meestal niet mee bezig.

Maar je kunt het natuurlijk ook een stukje uitgebreider aanpakken, of zelf eens een gerecht verzinnen om te bereiden. Eentje dat niet (bijna) kant en klaar uit de supermarkt komt, maar dat je helemaal zelf hebt samengesteld en bereid. De juiste pannen kunnen je daarbij goed helpen, zodat het bereiden nog steeds een eitje is.

Welke pan gebruik je?

Er zijn heel veel pannen die je kunt gebruiken bij het bereiden van een maaltijd. Wie voor makkelijk en snel kiest, heeft vast en zeker al eens kennisgemaakt met de hapjespan. Deze bakpan met een hoge rand en een deksel is op allerlei manieren te gebruiken. Je kunt hapjespannen als veredelde koekenpannen gebruiken, en er snel iets in bakken. Door de hoge rand kun je er echter ook prima complete gerechten in bereiden, bijvoorbeeld door rijst, vlees en groente te combineren.

Ook slowcookers worden steeds meer gebruikt. Deze doet zijn werk weliswaar langzaam, maar je hebt er nauwelijks omkijken naar. Vooral bij het bereiden van vlees is deze pan populair, maar er zijn nog veel meer recepten mee te verzinnen. Het fijne is dat de voorbereiding je wat tijd kan kosten, maar wanneer alles eenmaal in de pan zit je op zich alleen nog maar hoeft te wachten tot het klaar is. Ideaal voor wanneer je juist aan het einde van de dag weinig tijd hebt om de keuken nog in te duiken.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *