De voordelen van online TV kijken

Met alle mogelijkheden die we tegenwoordig hebben neemt de vraag naar flexibiliteit toe. Dit geld niet alleen op werkvloer maar ook binnen het gezin en ons sociale leven. Deze verandering zien we verder terug in hoe we tegenwoordig televisie kijken, of sterker nog hoe weinig we nog televisie kijken. Televisiezenders worden sterk onder druk gezet door populaire streamingdiensten zoals Netflix, HBO en Videoland. Deze bekende diensten zijn een voorbeeld van online TV kijken.

Wat betekent online TV kijken?

Het begrip Online TV kijken verwijst namelijk naar het kijken van programma’s via internet in plaats van direct op de televisie. Het grote voordeel van online TV kijken is dat je voortaan zelf kunt beslissen wanneer je bepaalde programma’s kijkt. We noemend at ook wel “on demand” wat letterlijk vertaald kan worden naar “op aanvraag”.

Series en films kijken waar en wanneer je maar wilt

De dagen dat we enkel programma’s via de TV konden kijken zijn voorbij. Kijk maar eens om je heen in de trein of bus, de kans is groot dat er wel iemand een programma of film aan het kijken is. Door online TV kijken kun je eigenlijk overal en op elk moment je favoriete serie kijken. Het vooraf downloaden van programma’s via Wi-Fi maakt dat we met gemak een film kunnen kijken terwijl we naar het werk of school reizen. Daarbij heb je bij streamingdiensten meer keuze en hoef je vaak niet een week te wachten voordat je de volgende aflevering van je serie kunt kijken.
De TV gids was vroeger niet weg te denken uit de huiskamer maar met de komst van online TV kijken is het bijna niet meer nodig. We zitten niet meer gebonden aan een vaste tijd want je kunt eenvoudig die film of serie terugkijken met alle voordelen van dien. Verder niet onbelangrijk is het feit dat we door het streamen van programma’s geen last meer hebben van lange reclames tussendoor zoals we dat op TV wel gewend zijn.

Streamingdiensten voor je persoonlijke voorkeur

Een ander voordeel van on demand TV kijken is dat je meer sportwedstrijden kunt bekijken. Door je aan te melden bij streamingdiensten die zich focussen op bijvoorbeeld voetbalwedstrijden kun je meer voetbal kijken dan je van je TV gewend bent. Daarbij krijg je ook toegang tot buitenlandse competities zoals Premier League, Bundesliga of DFB Pokal. Bovendien is het makkelijker om wedstrijden terug te kijken of juist live te bekijken. Dit is vooral handig als je aan voetbalweddenschappen doet. betFIRST voetbalwedden is bijvoorbeeld een platform waarbij je zowel je weddenschappen kunt maken alsook live voetbalwedstrijden kunt streamen. Vaak zitten bij streamingdiensten voor voetbal meerdere sporten inbegrepen zoals Amerikaanse competities waaronder MLB en NFL. Naast speciale sportabonnementen zijn er nog vele andere speciale streamingdiensten. Wat dacht je bijvoorbeeld van Disney+ waar je alle films en series door Disney geproduceerd kunt zien. Een ander voorbeeld is het Nederlandse Videoland, deze streamingdienst specialiseert zich voornamelijk in programma’s van eigen bodem.

De nadelen van online TV kijken

Echter zijn er uiteraard wel nadelen verbonden aan online TV kijken. Zo moet je wel opletten dat je niet je mobiele internet er in één keer doorheen jaagt door je data vergeten uit te zetten tijdens het TV kijken. Daarbij kennen we allemaal wel de irritatie als je serie blijft haperen door een slechte internet verbinding. Dit probleem komt bij een TV meestal niet door aangezien het apparaat vaak op een kabel is aangesloten wat voor een sterke verbinding zorgt. Ten slotte is de kwaliteit van series en films op onze smartphone, tablet of laptop minder dan we gewend zijn van de TV waarbij de meeste zenders HD kwaliteit zijn.

Lees ook deze artikelen