De nieuwste eiwitreep die je móet proberen: Barebells White Salty Peanut!

Barebells, de bestverkochte eiwitreep van Zweden en als het aan ons ligt binnenkort ook in Nederland, verwelkomt een nieuwe hemelse smaak in zijn reeks eiwitrepen – White Salty Peanut, met 20 gram eiwit en zonder toegevoegde suikers.

Salty Peanut was een van de eerste repen op de markt en werd al snel een groot succes vanwege de waanzinnig goede smaak. Nu is deze favoriet omgetoverd tot een andere onweerstaanbare reep: de White Salty Peanut, waar gouden zoute pinda’s gedoopt worden in een hemelse karamelsaus en bedekt zijn met een deken van witte romige chocolade. Welkom in de hemel op aarde! De nieuwste Barebells variant is net als de andere soorten verkrijgbaar bij Body & Fit.

Eiwitrepen? Doen!

En mocht je nu denken: zo’n eiwitreep heb ik toch helemaal niet nodig? Think again! Eiwitrepen zijn namelijk een geweldige aanvulling op het dieet van elke sporter of atleet. Ze leveren in eerste instantie eiwit, dat nodig is voor spiergroei en herstel. Ze bevatten vaak ook belangrijke vitaminen en mineralen die het lichaam helpen herstellen na een zware inspanning. Bovendien zijn ze in de vorm van een reep gemakkelijk mee te nemen in je tas of zak als je onderweg bent.

Wist je bijvoorbeeld ook dat eiwitten je kunnen helpen met het verliezen van gewicht? Eiwit is een macronutriënt dat het lichaam voorziet van essentiële aminozuren, die nodig zijn voor veel biologische processen. De belangrijkste functie van eiwit in het menselijk lichaam is de opbouw en het herstel van spierweefsels; het speelt echter ook een actieve rol bij het onderhoud van botten, kraakbeen en huid. Een tekort aan eiwitten leidt onder andere tot verminderde spiermassa. Krijg je niet genoeg eiwitten binnen, dan kun je sporten tot je een ons weegt, maar veel spiermassa zul je niet winnen.

Repen in alle smaken

Kortom: zo’n eiwitreep is dé gezonde snack voor iedereen die graag sport en er is altijd wel een proteïnereep in de smaak naar jouw voorkeur, of je nu van chocolade, bosbessen of pindakaas houdt. Probeer deze White Salty Peanut in ieder geval eens uit. We did, and we love it!

Lees ook deze artikelen