De eerste Boeing 787-10 Dreamliner voor Singapore Airlines is next level

De nieuwste Dreamliner is gearriveerd. Boeing vierde de levering van zijn nieuwste en grootste 787 naar Singapore Airlines’ South Carolina Factory tijdens een event waar medewerkers het nieuwe vliegtuig konden aanschouwen.

Singapore Airlines is van plan om de 787-10 te gebruiken voor regionale vluchten van maximaal 8 uur, bijvoorbeeld naar Osaka, Japan. CEO Goh Choon Phong. “”Het is een eer voor ons om ‘s werelds eerste luchtvaartmaatschappij te zijn die dit fantastische nieuwe vliegtuig in ontvangst neemt”

Deze nieuwe versie van de Dreamliner is in feite een grotere versie van de 787-9, die 6 meter langer is en 330 passagiers kan vervoeren (vergeleken met de 290 passagiers van de 787-9). “Het heeft carbon-composiet fabricagematerialen, brandstofefficiëntie en nieuwe state-of-the-air filtratiesystemen met hogere vochtigheidsgraad in de lucht voor lange afstandsvluchten”

De nieuwe 787-10 is momenteel goed voor 13% van de orders voor het assortiment, maar de 787-9 blijft het meest populair en concurreert voornamelijk met de nieuwe-generatie carbon-composite A350 van het Europese bedrijf Airbus – een jet met een vergelijkbaar laadvermogen en bereik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*