5 redenen waarom rum een plekje verdient in je drankkast

Er zijn verschillende redenen waarom we ons geld zo graag uitgeven aan rum. Het is één van de oudste sterke dranken die we kennen, is rijk aan traditie en cultuur, het werd ontzettend veel gebruikt in het leger én het smaakt ook nog eens heerlijk. Op een bepaald punt in de historie was rum zelfs een essentiële drank voor zeelieden (vraag maar aan Jack Sparrow). Maar wist je dat naast een rijke geschiedenis, rum ook nog eens best goed kan zijn voor het lichaam? In dit artikel geven we je 5 redenen waarom rum een plekje verdient in jouw drankkast. Cheers!

Rum is goed voor je hart

Rum is goed voor je hart. Althans, wanneer het met mate wordt gedronken. Het regelmatig drinken van rum kan je een gezond en sterk hart geven (maar teveel bezorgt je juist weer problemen…). Rum is volgens kenners een uitstekende tegen diverse hartaandoeningen en voorkomt bij sommige mensen zelfs de vorming van een slagaderblokkade in het lichaam. Volgens verschillende studies en onderzoeken is bewezen dat de consumptie van alcohol ook helpt om het cholesterolgehalte in het lichaam te verlagen.

Zeg maar dag tegen die verkoudheid

Hoewel het zo lijkt, is er niets seizoensgebonden aan verkoudheid. Het kan namelijk best bij elk weer terugkomen. Terwijl de meesten van ons worstelen met verkoudheid en griep, kan het drinken van een klein beetje rum verlichting geven aan je keel. Het ‘officieuze’ advies is om elke dag een of twee lepels rum te drinken, wat mogelijk helpt de verkoudheid te behandelen.

Iets te hard getraind? Geen zorgen!

Mensen die voortdurend met spierpijn te maken hebben, kunnen zonder twijfel op rum vertrouwen om hun spierpijn te behandelen. Een regelmatige consumptie van bijvoorbeeld Kraken rum helpt het botmineraal in het lichaam te verhogen, wat verder helpt om je van spierpijn te verlichten. Het zou ook best kunnen dat je gewoon geen spierpijn voelt omdat je daar te dronken voor bent, maar goed, wij zijn dan ook geen dokters.

Het maakt je wonden schoon

In een overlevingssituatie kan rum als antisepticum worden gebruikt. Met andere woorden: je kunt het gebruiken om wonden schoon te maken en te voorkomen dat bacteriën groeien. Dit is dus ideaal wanneer je ’s nachts met je dronken kop over een stoeprand bent gestruikeld. Het kan daarnaast ook helpen pijngevoelens te verminderen wanneer het lokaal wordt aangebracht (en ook wordt ingenomen).

Het verbetert je libido

Wil je er als een Duracell-konijntje tegenaan gaan in de slaapkamer? Een glas rum doet dan wonderen! Het matig drinken van rum wordt namelijk gelinkt aan het voorkomen van erectiestoornissen. Erectiestoornissen worden verminderd met 25-30% voor mensen die rum gebruiken, maar wel op een gematigde manier. Neem je namelijk teveel rum, dan lig je waarschijnlijk na een paar minuten te snurken. En daar wordt niemand vrolijk van.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *