De beste films voor mannen van 2022

De beste mannenfilms in 2022 is een flinke klus voor onze redactie. Gelukkig heeft 2022 veel goeds in het verschiet. Van horror tot komedie tot superhelden tot actie, veel echt innovatieve films en getalenteerde filmmakers zullen hun spullen tentoonstellen. Serieus – van dingen als de wereldveroverende Doctor Strange in the Multiverse of Madness tot de langverwachte Knives Out 2 en zelfs een gloednieuwe Scorsese-film, er is een heleboel dingen waar we onze ogen op hebben gericht. En verdorie, er zijn al een handvol films geweest die het hele jaar op deze lijst zullen blijven staan.

Jackass forever

De jongens – Johnny Knoxville, Steve-O, Wee Man, enzovoort – zijn misschien ouder geworden, maar het plezier blijft gelukkig hetzelfde. Jackass forever is de hoogwaardige lowbrow-humor waar fans van deze franchise al meer dan 20 jaar van houden (zelfs langer als je de originele MTV-serie meetelt). En zolang deze jongens willen blijven deelnemen aan deze waanzin, zullen we kijken.

The Batman

We hebben al veel Batman gezien, maar The Batman is iets anders. We hebben een nieuwe Dark Knight in Robert Pattinson, een acteur waarvan bekend is dat hij enorme risico’s neemt. We hebben een supercoole Catwoman in Zoë Kravitz, een Zodiac Killer-achtige Riddler gespeeld door Paul Dano en een totaal onherkenbare Colin Farrell in een gloednieuwe kijk op de Penguin. Regisseur Matt Reeves heeft meer dan een paar goede films gemaakt, en zijn neo-noir, unieke kijk op Batman is een andere voor de lijst. Nu wachten we gewoon af wat hij daarna gaat doen.

The Lost City

We gaan niet doen alsof Sandra Bullock/Channing Tatum op het punt staat een Oscar te winnen, maar het is leuk. Bullock speelt een schrijver van romantische avonturenromans, terwijl Tatum de man is die haar fictieve personages op de omslagen van de boeken verbeeldt. Voeg Daniel Radcliffe toe als een gekke rijke kerel die denkt dat iets dat in haar boeken staat een echte schattenjacht is, en dus laat hij ze alle twee in de jungle droppen.

The Northman

Na een combinatie van old-school monsterfilm/slow-burn psychologische thriller met zijn laatste film The Lighthouse, gooit regisseur Robert Eggers de boel om en maakt hij een epos met The Northman. Alexander Skarsgård schittert als een Viking Prins die wraak zoekt voor zijn vermoorde vader; Nicole Kidman, Ethan Hawke, Björk en Willem Dafoe behoren tot de rest van de cast.

Bros

Billy Eichner is vooral bekend om zijn hilarische quiz show Billy on the Street, maar hij mag dit jaar de sprong maken in Bros, dat hij samen schreef met regisseur Nicholas Stoller (Neighbours, Forgetting Sarah marshall). Het verhaal lijkt eenvoudig genoeg, twee mannen met verbintenis problemen die een relatie proberen, maar met Eichner en Stoller en Judd Apatow aan boord als producer klinkt het als een overwinning.

Avatar 2

13 jaar na de release van James Cameron’s Avatar staat eindelijk de release van het veelbesproken vervolg gepland. Momenteel ook in productie: Avatar 3, Avatar 4 en Avatar 5. Maakt het iemand nog wat uit? We zullen het te weten komen!

Mannenfilms in 2022 – Hoe weet je nu waar je deze films moet kijken?

Er zijn vele mogelijkheden en abonnementen om een nieuwe film te bekijken, zoals de Pathe, Videoland of Amazon Prime. Heb je teveel abonnementen en is het filmaanbod niet meer zoals je gewenst was? Dan kun je gemakkelijk videoland opzeggen of Amazon Prime opzeggen.

Lees ook deze artikelen