Betaalbare klantenbinding én leads genereren voor je bedrijf

Het is belangrijk dat je als ondernemer goed nadenkt over het binden van je bestaande klanten. Daarnaast wil je natuurlijk ook nieuwe klanten werven. Maar hoe doe je dat? Er zijn vele methodes om dit te bereiken. In dit artikel zetten we enkele voorbeelden op een rij.

Maak online de connectie

Internet is een uitkomst voor bedrijven. Wanneer je op zoek bent naar nieuwe klanten, hoef je eigenlijk alleen maar op de juiste plek te laten zien waar je uniek in bent en hoe je doelgroep in contact kan komen met je. Dat kan bijvoorbeeld door je kennis te etaleren in gastblogs of op social media. Wil je adverteren, dan kan dit heel gericht via allerlei social media. Zoek uit waar jouw doelgroep zit en doe ze een perfect aanbod!

Bestaande klanten kun je via e-mailnieuwsbrieven en LinkedIn-updates heel goed op de hoogte houden van alles wat er speelt binnen je bedrijf. Ondertussen zorg je er op deze manier voor dat je ‘top of mind’ blijft bij de juiste doelgroep. Zodra zij dus producten of diensten nodig hebben die jij aanbiedt, komen ze vast en zeker weer bij jou uit. Als je terugrekent wat deze terugkerende handel je uiteindelijk maar kost, ben je een stuk voordeliger uit dan wanneer je accountmanagers hiervoor op pad moet sturen.

Klein geschenk van grote waarde

Een andere voordelige manier om nieuwe klanten te trekken en bestaande klanten te binden is door een relatiegeschenk te geven. Kijk bijvoorbeeld eens op Maxilia.nl om te zien wat er allemaal mogelijk is op dit gebied. Dat is écht heel veel. Hier krijg je ongetwijfeld volop inspiratie van.

Wat ga jij laten maken met je logo erop? Er is een reden voor dat de klassiekers, zoals pennen, T-shirts en notitieblokken het onverminderd goed doen: die worden veel gebruikt door de ontvanger. Dus zien ze jouw naam elke keer weer en blijf je goed aanwezig in hun gedachten. Maar denk ook gerust eens aan iets anders, zoals een waterdrinkfles of sokken bedrukken met je logo of bedrijfsnaam. Dat kost je een kleine investering, maar de promotionele kracht ervan levert je een veelvoud op. Bovendien hoeft slechts een klein percentage van de ontvangers daadwerkelijk iets te kopen bij je om de kosten voor de relatiegeschenken weer terug te verdienen. Dus waarom zou je het niet doen?

Kortom: zorg ervoor dat jouw logo of bedrijfsnaam heel vaak gezien wordt door precies de juiste mensen. Dan haal je het meeste rendement uit je relatiegeschenken

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *