Alle tijd om je woning te verven? Dit is waar je op moet letten!

Leef je momenteel binnen vier saaie, witte muren, maar haat je de gedachte van schilderen? Schilderen is vaak een taak waar huiseigenaren tegenop zien. Het is echter een van de meest goedkope manieren om het uiterlijk van je huis zonder al te veel moeite te verbeteren. Verfkleuren kunnen de sfeer en het interieur van je huis namelijk drastisch veranderen. Er zijn echter een paar dingen die je moet weten voordat je begint: dingen die je werk veel gemakkelijker zullen maken. Je weet maar nooit, misschien geniet je na het lezen wel van schilderen!

Bereid de kamer goed voor

Het is bekend dat schilderen veel gemakkelijker is als er niets in de weg staat. Dit betekent dat je de kamer moet legen, of in ieder geval zoveel mogelijk. Als je je woonkamer schildert, verplaats dan grote meubelstukken naar het midden en bedek ze met oude lakens of hangdoeken.

Hoewel het een onnodige stap lijkt om de muren af ​​te vegen, is het een heel belangrijke stap. Of je het nu kunt zien of niet, er altijd vuil en stof op de muur. Door dit vuil vóór het schilderen te verwijderen, hecht de verf zich aan de muren.

Test de kleur

Het is erg moeilijk om te bepalen hoe een bepaalde kleur eruit zal zien op je muren en bij je verlichting. Als je een kleur in gedachten hebt, dan is het een goed idee om een ​​staal te kopen. Laat de verf drogen en observeer de kleur zowel overdag als ’s nachts. Dit geeft je een goed idee van hoe de kleur eruit zal zien op je muren.

Als je niet zeker bent van de kleur, koop dan een paar voorbeelden en doe hetzelfde. Je zult er misschien versteld van staan ​​welke kleuren je eigenlijk mooi vindt, en nog meer verbaasd over hoe je dacht dat je favoriete kleur op het staal er verschrikkelijk uitzag in je huis.

Besteed geld aan de juiste benodigdheden

Afgezien van een kwast van goede kwaliteit, wil je ervoor zorgen dat je alle benodigdheden hebt die je nodig hebt voordat je aan de slag gaat. Dit omvat rolverlengers en een stevige opstapladder. Echte klussers – of mensen die bijvoorbeeld ook de buitenkant van hun woning gaan verven – zullen eerder steigers kopen om aan hun wensen te voldoen.

Een stevige opstapladder helpt je om gemakkelijk de bovenste hoeken van je muren te bereiken tijdens het poetsen. Zowel de rolverlengers, steigers én ladders voorkomen dat je je lichaam overbelast en letsel veroorzaakt.

Bepaal hoeveel verf je eigenlijk nodig hebt

Er is niets frustrerender tijdens een schilderproject dan halverwege het project geen verf meer te hebben. Evenzo wil je ook niet te veel verf hebben. Hier is een handige verfcalculator die kan helpen.

Denk ook na over hoeveel verflagen je nodig hebt. Als je eerst de muren voorziet van een primer, dan is één laag misschien voldoende, terwijl dit bij niet voorbereide muren weer een ander geval zal zijn.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *