Activiteiten voor een ‘matenavond’

Heb je je ‘maten’ al lang niet gezien en wordt het tijd om weer bij te kletsen? Organiseer dan een gezellige avond met je vrienden. Er zijn genoeg activiteiten die je kan doen om een gezellige avond tegenmoet te gaan. Hier worden er een aantal genoemd. 

Avondje pub 

Zoek met je maten een gezellige ‘Irish pub’ in de stad en ga een aantal glazen Guinness drinken. Een Ierse pub heeft altijd een gezellige sfeer en is perfect om even bij te kletsen met je maten terwijl je tegelijkertijd geniet van een hapje en een drankje. Wat ook leuk is, is om naar de pub te gaan op een avond dat er een voetbalwedstrijd wordt uitgezonden. Om deze avond spannender te maken kan je bijvoorbeeld met je vrienden geld bij elkaar leggen en gaan wedden op sport. Online gokken brengt natuurlijk wel altijd risico’s mee dus blijf wel altijd logisch nadenken. Je kunt ook een pubcrawl organiseren met je vrienden. Dan drink je in iedere bar een biertje en loop je vervolgens door naar de volgende. 

Avondactiviteit

Er zijn een aantal activiteiten die in elke stad te vinden zijn om ’s avonds met je vrienden te doen. Je kunt bijvoorbeeld gaan bowlen met je vrienden of steengrillen. Dit is altijd gezellig om bij te praten. Een hapje ergens gaan eten is ook altijd een aanrader om met je maten te doen. Je kunt ook zelf thuis een avond organiseren en bordspellen spelen. Tijdens het spelen kan je af en toe een pauze inlassen en bijkletsen met je maten. Wil je een hilarische avond? Huur dan een bierfiets en fiets hiermee door de stad. 

Quiz 

Ga naar een pub om een pubquiz te doen of stel zelf je eigen quiz samen om met je vrienden te doen. Je kunt bijvoorbeeld online een quiz samenstellen en vragen bedenken die over de vriendengroep gaan. Zo kunnen jullie samen terug kijken op de leuke tijden en nog een hechtere groep worden. Je kunt ook vragen over de historie van je stad verzinnen of vragen met liedjes of liedjesteksten om af te maken. Je kan ook een quiz maken om je vrienden te testen. 

Stedentrip 

Ga met de hele matengroep naar een andere stad om daar de avond door te brengen. Ga met de trein heen en terug zodat jullie een paar drankjes kunnen drinken. In deze stad kunnen jullie eerst even rondlopen en verkennen. Vervolgens kunnen jullie ergens een hapje gaan eten om bij te kletsen. Daarna kunnen jullie de kroeg induiken om te gaan feesten. 

 

Met deze activiteiten kan jij binnenkort weer gezellig bijkletsen met je vrienden terwijlj jullie een leuke avond hebben. 

Lees ook deze artikelen