Aantrekkelijke groene subsidies voor ondernemers

Wanneer je een eigen bedrijf hebt is het natuurlijk goed om na te denken over verduurzaming van je bedrijf. Zo houd je rekening met het milieu en met het klimaat. Hoe groener jouw bedrijf is, hoe meer subsidies je kunt ontvangen van de overheid. De overheid wil namelijk jou stimuleren om je bedrijf groener te maken. Met deze subsidies kun je weer geld investeren in iets nieuws: een fijne win-winsituatie. Hieronder lees je wat je kunt doen om groene subsidies te ontvangen van de overheid.

Elektrische auto leasen

Allereerst het vervoer waarin je je verplaatst kan wellicht duurzamer. Je kunt er namelijk voor kiezen om een elektrische auto te leasen. Hierdoor kun je een subsidie krijgen van wel tweeduizend euro. Je hebt met leasen meerdere keuzes die je kunt maken. Zo kun je kiezen voor occasion lease en financial lease. Bovendien kun je ook een tweedehands elektrische auto leasen: dit is vaak goedkoper dan een gloednieuwe elektrische auto leasen. Verder is elektrisch leasen heel voordelig voor je bedrijf. Je hoeft namelijk helemaal geen rekening te houden met de wegenbelasting en je hebt een stuk minder kosten aan de onderhoud. Al met al is een elektrische auto leasen een goede keuze op financieel vlak én duurzaamheid.

Investeringssubsidie

Het is natuurlijk ook erg goed om te investeren in het pand waar je werkt. Zo kun je bijvoorbeeld gaan nadenken hoe jij je pand wilt opwarmen. Doe je dat door middel van een cv-ketel, een zonneboiler of juist met een warmtepomp? Je kunt veel duurzame opties verzinnen om jouw pand zo duurzaam mogelijk op te warmen. Een cv-ketel op gas is natuurlijk niet heel duurzaam in tegenstelling tot de zonneboiler en de warmtepomp. Ook kun je gaan nadenken om energie op te wekken op een kleinschalige manier. Denk hierbij aan zonnepanelen of kleine windmolens. Het duurzamer maken van het bedrijfspand wordt mede mogelijk gemaakt door de investeringssubsidie. Dit is een potje die de overheid beschikbaar stelt, en daar kun jij ook van profiteren. Wanneer je uiteindelijk uit jouw bedrijvenpand gaat, is het ook een stukje meer waard aangezien je groene energie gebruikt. Ook dit is erg goed voor het milieu en voor het klimaat. Je zorgt er namelijk voor dat andere bedrijven ook goed omgaan met het milieu.

Groenprojecten

Als ondernemer wil je natuurlijk ook investeren in verschillende projecten. Je kunt er ook voor kiezen om je geld te investeren in groenprojecten. Dit zijn projecten die voor het milieu zijn en natuurlijk ook voor het klimaat. Wat kan dit voor jou betekenen? Je kunt bij de bank tegen een lagere rente geld investeren, zo kun je gemakkelijker geld verdienen. Ook kun je sparen via de groenprojecten, dit betekent dat je minder belasting hoeft te betalen over het geld dat je gespaard hebt.

Lees ook deze artikelen