Koffie art voor artistieke mannen: 6 ideeën

Koffieliefhebber die artistiek is aangelegd? Dan tover jij een saaie kop in no-time om tot een indrukwekkende kunstwerkje. Dat presenteert net iets leuker en geeft het idee dat de koffie nog lekkerder zal smaken dan anders. Gelukkig hoef je helemaal geen professionele kunstenaar hiervoor te zijn. Volgende ideeën introduceren je in de wereld van koffie art. 

Bloemenveld

Stel je voor dat je ’s ochtends je kopje koffie voor je hebt en op het eerste gezicht lijkt het alsof je een kleurrijk bloemenveld ziet. Een eenvoudig bloemenveld wordt gecreëerd door melkschuim in een cirkelvorm te gieten en vervolgens met een latte art pen of tandenstoker bloemblaadjes in het schuim te tekenen. Het resultaat is een visuele weergave van de natuur in je kopje.

Galaxy

Liefhebber van de kosmos? Dan kan je met je kop een reis maken naar de sterren. Begin met een donkere koffiebasis van bijvoorbeeld illy en giet voorzichtig melkschuim in het midden. Trek dan een dunne lijn vanuit het centrum naar de rand van je kopje en je creëert een kosmische spiraal die lijkt op een sterrenstelsel. 

Gekleurde melk

Je dag opvrolijken met een vleugje kleur? Probeer gekleurde melk als koffie art. Gebruik natuurlijke toffen zoals bietensap of spirulina om je melk te kleuren voordat je deze in je koffie giet. Deze combineren heerlijk met de smaak van verse koffiebonen. Experimenteer met levendige ontwerpen of patronen om een echt kunstwerk te maken dat zowel visueel aantrekkelijk als lekker is.

Ijsberg

Een vierde idee: giet het melkschuim op je koffie en vorm een ijsbergachtige structuur bovenop. Gebruik een latte art pen om een schattige pinguïn of zeehond boven op de ijsberg te tekenen. Probeer dit zeker uit, maar mislukt dit? Onthoud dat dit veel oefenen vereist. Het is alsof je je eigen kleine Antarctische wereld hebt, klaar om ontdekt te worden.

Beertje

Is de kop koffie voor je lief? Maak er dan iets schattigs van. Een beertje is in dat geval ideaal. Giet een royale hoeveelheid melkschuim op je koffie en voeg oren en ogen toe met donkere cacao of chocoladesiroop. Teken vervolgens een neus en mond met de latte art pen en daar is het schattige gezelschap voor de ochtend.

Zigzag

Een speels accent voeg je tot slot eenvoudig toe aan de hand van een zigzagpatroon.

Giet melkschuim in je koffie en gebruik een tandenstoker of latte art pen om golven door elkaar te tekenen van de ene kant van de kop naar de andere. Het geeft een dynamische en energieke uitstraling.

Lees ook deze artikelen