5 tips voor het creëren van een luxe interieur

Dacht je dat je het luxueuze interieur dat je in woonbladen en op Instagram voorbij ziet komen met jouw budget niet kunt realiseren? Think again! In dit artikel hebben we een aantal tips op een rijtje gezet om je te helpen een geweldig luxe interieur te creëren, zelfs zonder budget van de gemiddelde MTV Cribs deelnemer. Want laten we eerlijk zijn: het meest opwindende aan het kopen van een nieuw huis of appartement is om de ​​hele woning in te richten. Gelukkig voor jou is luxe interieurontwerp méér dan meubels kopen, al behoort ook dat tot de belangrijke acties.

Rommel is een no-go

Een luxe interieur kan verschillen zoals dag en nacht. Neem bijvoorbeeld maar eens een kijkje op Instagram of Facebook waar dergelijke interieus worden gedeeld. Toch hebben ze allemaal één ding gemeen: een gebrek aan rommel. Een schone en opgeruimde plek voelt en ziet er zonder twijfel beter en luxer uit dan een rommelige omgeving. Zorg er dus voor dat je woning goed georganiseerd is, en laat geen tierelantijntjes slingeren. Dat wil overigens niet zeggen dat een luxe design per se minimalistisch is: accessoires zoals koffietafelboeken worden tegenwoordig bijvoorbeeld veel gebruikt om een luxe interieur helemaal af te maken.

Voeg spiegels toe voor extra licht én ruimte

Spiegels kun je kopen in verschillende tinten, maten en vormen. De meeste decoratieve spiegels kosten veel minder dan je zou denken, maar de mate waarin spiegels de look van je interieurontwerp veranderen, is verbazingwekkend. Als je op zoek bent naar extra luxe in je huis, dan zijn spiegels precies wat je nodig heeft. Je zult de extra hoeveelheid licht die spiegels introduceren voornamelijk waarderen wanneer deze recht tegenover ramen worden geplaatst. Vooral met mooi licht in je woning is de toevoeging van een spiegel eigenlijk een must om daar optimaal van te kunnen genieten.

Tover je eigen items om tot luxe accessoires

Met een beetje creativiteit kom je héél ver als het aankomt op het creëren van een luxe interieur. Nutteloze items in huis kunnen met wat werk veranderd worden in luxe items. Een goed idee hiervoor is om wat Facebook of Pinterest groepen te volgen die zich puur bezighouden met luxe ontwerpen. Gebruikers van die groepen delen enorm veel leuke ideeën, waardoor je soms met wat verf en lijm accessoires kunt vervangen die je normaal gesproken honderden euro’s kunnen kosten.

Kies voor grote kunstwerken

Een groot stuk artistieke expressie hoeft niet duur te zijn. Je kunt die wow-factor aan je muren toevoegen door extra grote kunstwerken aan je woonkamer te introduceren. Het kunstwerk kan een schilderij zijn dat de aandacht trekt van iedereen die de kamer binnenkomt, maar ook een ander design object dat je in de lokale meubelwinkel hebt gevonden. Er is een ontzettend groot scala aan opties, maar het is vooral belangrijk dat het qua kleur matcht bij de rest van je woning. Misschien kun je zelfs je eigen creatieve kant eens aan het werk zetten en je eigen kunstwerk maken!

Gebruik uw tv als accessoire

Als je een grote zwarte tv hebt (wie niet tegenwoordig), plaats het dan vooraan en in het midden van je huis – of in ieder geval in het midden van een muur. Een enorm zwart televisietoestel kan goed werken naast indrukwekkende galerie-wandaccessoires. Het licht van de televisie kan een belangrijke bron van verfijnde ambiance worden om een luxe gloed in je huis te introduceren. Wat enorm veel mensen met een luxe interieur tegenwoordig doen, is het creëren van een zogenaamde ‘cinewall’. Even Googelen vertelt je precies wat dat is. Tof, toch?

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *