4 redenen om een poloshirt te dragen

Ben je op zoek naar een nieuw T-shirt? Dan ontdek je snel genoeg dat de mogelijkheden nagenoeg eindeloos zijn. T-shirts zijn er vandaag de dag namelijk in allerlei soorten en maten. Als je standaard T-shirts niets vindt, zoek je mogelijk naar een alternatief. Misschien bieden poloshirts uitkomst. In deze tekst zetten wij 4 redenen op een rijtje om een polo T-shirt te dragen.

1. Nette en formele uitstraling 

Heb je een zakelijke bespreking of een sollicitatiegesprek? Dan wil je ongetwijfeld in een nette outfit voor de dag komen. Als je een poloshirt draagt, is dit eigenlijk altijd het geval. Polo shirts zijn namelijk een stuk netter en formeler dan standaard T-shirts. Dit komt vooral doordat polo’s een kraag hebben. Daarnaast worden ze vaak van een luxere stof gemaakt dan standaard T-shirts. Zowel de kraag als de stof dragen geven een poloshirt een chique uitstraling. Vandaar dat ze veelvuldig gedragen worden naar belangrijke afspraken. Er zijn overigens ook genoeg mensen die op een ‘normale’ dag in een poloshirt lopen.

2. Zowel met korte als lange mouwen

Sommige mensen dragen een blouse of overhemd als zij een belangrijke afspraak hebben. In de winter kan dit prima, maar in de zomermaanden zijn deze kledingstukken al snel te warm. Een polo biedt in dat geval uitkomst. Deze T-shirts zijn namelijk verkrijgbaar met korte mouwen. Doordat zo’n shirt een stuk luchtiger is dan een blouse of overhemd, zweet je minder snel. Veel mensen denken dat poloshirts altijd korte mouwen hebben, maar dat is niet het geval. Je kunt namelijk ook polo’s met lange mouwen kopen.

3. Comfortabeler dan een overhemd of blouse

Hierboven haalden we al aan dat een poloshirt een stuk luchtiger is dan een overhemd. Vandaar dat veel mensen dergelijke shirts vooral dragen op warme dagen. Toch kies je niet alleen voor een polo omdat hij luchtiger is dan een overhemd of blouse. Poloshirts zitten namelijk een comfortabeler. De stof van de meeste blouses en overhemden is namelijk behoorlijk stug, waardoor het niet of nauwelijks meegeeft. Bij poloshirts is dit meestal wel het geval. Hierdoor zit zo’n shirt vaak strak om jouw lichaam. De meeste mannen vinden dit een stuk prettiger dan wanneer een kledingstuk om hun lichaam slobbert. 

4. Verkrijgbaar in allerlei soorten en maten

Een vierde en laatste reden om voor poloshirts te kiezen is omdat ze verkrijgbaar zijn in allerlei soorten en maten. Er zijn polo’s voor lange mannen, maar ook voor mannen met een grote maat. Deze T-shirts zijn er bovendien in verschillende kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld een zwarte of witte polo kopen, maar ook een rode, roze, gele, groene of blauwe. Er zijn daarnaast talloze merken die poloshirts verkopen. Zo kun je bijvoorbeeld een Hugo Boss polo kopen of voor een polo van Ralph Lauren, Vanguard of John Miller kiezen.

Lees ook deze artikelen