Zo richt je de ultieme mancave in!

Jubelende kinderen, een (te) enthousiaste vrouw en de nodige verplichtingen hier en daar. Ken je dat? Dat je soms het gevoel hebt er altijd voor iedereen te moeten zijn, maar hierbij jezelf uit het oog verliest? Dan ben je zeker niet alleen. Daarom is het juist ook als echtgenoot en vader belangrijk om tijd voor jezelf vrij te maken. Net als dat dit ook geldt voor je partner. Maar waar de één dit liever buitenshuis zoekt in de vorm van een hobby, doet de ander dit liever dichter bij huis. Een zogenaamde mancave kan dan de uitkomst bieden. De ultieme plek waar jij je rust kunt vinden en kunt doen waar je zin in hebt.

Een mancave kan voor heel veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Van simpelweg televisiekijken tot het uitoefenen van je grootste hobby’s. Dat maakt het inrichten van een dergelijke ruimte dan ook des te lastiger. Maar gelukkig niet onmogelijk! Met de volgende tips richt jij binnen mum van tijd een heerlijke mancave in. Dé plek waar veel mannen alleen maar van kunnen dromen. Lees verder en laat je inspireren door de volgende tips.

Praktische zaken

Allereerst moet er natuurlijk over de praktische zaken worden nagedacht. En dat zijn er nogal wat. Denk bijvoorbeeld eens aan de raambekleding. Het is wel zo prettig als je de ruimte bijvoorbeeld goed kan verduisteren voor een filmavondje. Met behulp van een duo rolgordijn verduisterend creëer je dan eenvoudig de juiste sfeer. Ook is het fijn als de ruimte niet al te heet wordt door de binnenkomende zon. Met goede isolerende raambekleding verhoog je het comfort in de ruimte.

Naast de raambekleding is het ook slim om over de elektriciteitspunten na te denken. Hoeveel stopcontacten zijn er bijvoorbeeld aanwezig in de ruimte? Wanneer je enkel een televisie nodig hebt, is hier niet veel voor nodig. Wil je de mancave echter gebruiken voor modeltreintjes of om lekker in te klussen? Dan is de kans groot dat je meer stopcontacten nodig hebt. Allemaal punten om over na te denken vóórdat je begint met inrichten.

Installeer een bar

Een avondje doorzakken in je eigen mancave? Dan wil je niet constant de gezamenlijke woonruimte binnenstappen voor een biertje of een glaasje whiskey. Het is veel prettiger als dit allemaal gewoon in je eigen kleine ruimte kan. Kijk daarom of het mogelijk is om een bar te installeren. Kan dit niet? Dan volstaat een mini koelkast natuurlijk ook. Zo staat er altijd een koel drankje op je te wachten. Ook fijn om te delen met vrienden!

Extra veel comfort

De achterliggende gedachte bij een mancave is dat je eindelijk een plek hebt om je werkelijk terug te trekken van de alledaagse drukte. Even tot rust kan komen en je jezelf kan voelen. Gewoon even genieten om weer een betere man en vader te kunnen zijn. Daarom is het ook zo belangrijk dat de ruimte over extra veel comfort beschikt. Hoe meer comfort, hoe beter. Dat maakt het leven hier een stuk aangenamer. Denk aan fluffy kussens, een warm vloerkleed en een heerlijke bank, zetel of comfortabele bureaustoel. 

Lees ook deze artikelen