Zo organiseer je een geweldig vrijgezellenfeest!

Je maat staat op het punt de ultieme reis te beginnen; het huwelijk. Voordat hij permanent wordt vastgezet aan die ketting, is het aan jou om hem voor de laatste keer écht los te laten gaan. Het plannen van een vrijgezellenfeest is echter niet zo eenvoudig, omdat er heel veel dingen te overwegen en te doen zijn. Je moet de mate van geschiktheid bepalen, weten hoe het budget eruit ziet en vooral weten wat de bruidegom en al jullie vrienden en familie aan zal spreken.

Terwijl sommigen dol zijn op wilde feestjes en helemaal opgaan in een nacht vol avonturen in een soort Las Vegas-stijl, werd het traditionele vrijgezellenfeest opgericht als een beschaafde avond waar de mannen zich verzamelden voor drankjes in de salon, sigaren roken en op de bruidegom toasten.

Welke route je ook kiest, het is belangrijk dat de bruidegom blij is met de uitkomst en dat het evenement past bij zijn levensstijl en overtuigingen. We hebben een aantal nuttige tips voor het organiseren van een geweldig vrijgezellenfeest voor je verzameld die je zullen helpen er een superdag van te maken.

1. Stel een budget vast

The sky is the limit wat betreft ideeën voor een vrijgezellenfeest. Toch geldt dat niet voor de inhoud van de portemonnees van alle vrienden en familie van de bruidegom. Als het gaat om betalen voor een vrijgezellenfeest zijn er een paar aspecten die in het spel kunnen komen. Wie gaat er bijvoorbeeld voor betalen?

Soms wijst de bruidegom of de familie een bedrag toe dat voor het evenement wordt gebruikt, maar in veel gevallen zullen de deelnemers hun eigen deel inleggen. Er zijn ook nog gelegenheden waarbij alle planning en zelfs de kosten op de schoot van de getuige vallen. Mocht jij dit zijn, dan is het hélemaal goed om je aan een strikt budget te houden.

Dus, voordat je plannen de Whatsapp-groep in gooit, moet je goed nadenken over het budget en accepteren dat er limieten zijn tot wat je kunt doen. Het leuke is dat, hoe weinig geld je ook hebt, je nog steeds een geweldig feest kunt vieren voor het bruidspaar- je hebt geen tonnen geld nodig om plezier te hebben!

2. Houd de wensen van de bruidegom in het achterhoofd

Misschien heb je goede ideeën over wat het ultieme vrijgezellenfeest zou zijn, maar je beste vriend heeft misschien andere verlangens of intenties. In dat gevak moet je natuurlijk ook de wensen van de aanstaande bruidegom respecteren.

Dit betekent dat je je uitgebreide bedoelingen opzij moet zetten en moet vissen naar informatie bij de bruidegom, of je kunt hem eenvoudigweg vragen wat hij zou willen doen om zijn laatste nacht van de zogenaamde “vrijheid” te vieren. Wees niet verbaasd als je eens opstandige vriend kiest voor een verfijndere avond poker en sigaren in plaats van een bierfeest in je favoriete lokale pub.

Soms kan de huwelijksplanning zo overweldigend zijn dat je partner misschien iets wil dat hem eenvoudigweg helpt ontspannen en genieten van het moment, in plaats van hem te dwingen wakker te worden met een kater.

3. Beslis wanneer, waar en wat te doen

Deze beslissingen zullen grotendeels worden beïnvloed door tip nummer één, namelijk het vaststellen van het budget. Want waar vluchten naar Las Vegas en luxe hotels geweldig klinken, zijn die waarschijnlijk niet zo makkelijk te betalen.

Ook kunnen de bruidegom en hun vrienden krap zitten wat betreft tijd en kunnen ze hun werk en hun andere eisen niet langer dan een nacht of twee achterlaten. Gelukkig zijn er voldoende toffe activiteiten te plannen die slechts één dag kosten.

Breng in kaart wie er vrij kan nemen, wanneer dit is en voor hoe lang. Vervolgens moeten jullie het allemaal eens worden over een locatie die geschikt is voor iedereen. Het is niet eerlijk als slechts de helft van het feest de activiteiten kan veroorloven. Als dit het geval is, houd dan liever het evenement lokaal zodat meer van de vrienden van de bruidegom aanwezig kunnen zijn.

Plan entertainment of activiteiten waar je vriend van geniet, of het nu een sessie paintballen is of een comdedy-show laat op de avond, het moet eerst leuk voor hem zijn. De gasten staan op de tweede plek.

4. Maak een planning

Als dit de eerste keer is dat je de taak hebt gekregen om voor het vrijgezellenfeest te zorgen, dan loop je in eerste instantie misschien als een kip zonder kop rond. Hoewel het een eer is om deze dag voor je vriend te plannen, is het echt niet zo eenvoudig als het kopen van een krat bier en het uitnodigen van een paar vrienden bij je thuis.

Een vrijgezellenfeestplanner helpt je daarom bij het maken van een geweldig plan voor het feest. Yourbachelorparty.nl heeft zijn eigen planner die je kunt gebruiken bij de organisatie van jullie dag. Schrijf de stappen op van wat je nodig heeft en wat je moet doen om aan de behoeften te voldoen en organiseer ze vervolgens.

Alleen omdat je de sidekick van de bruidegom bent, wil dat nog niet zeggen dat je het feest compleet in eigen hand moet nemen. Breng een aantal vrienden samen en verdeel de taken voor het organiseren, zodat de planning wat minder stressvol is.

5. Zorg voor open communicatie

Als je een verrassingsfeest plant, dan is het belangrijk dat de bruidegom hier niets van weet.

Het is echter heel belangrijk dat de overige vrienden op de hoogte worden gehouden van de planning en wat er van hen verwacht mag worden. Als iemand suggesties heeft of een actieve rol wil spelen in de planning, als de vriend van je beste vriend, geef ze dan de kans hun zegje te doen.

Gelukkig leven we in een tijdperk waarin technologie aan onze kant staat en communiceren met meer dan één persoon tegelijk is super eenvoudig. Maak een WhatsApp-groep aan en knal de meest gênante foto van de bruidegom erop als groepsfoto. Dat maakt het plannen een stuk makkelijker en zo blijft iedereen op de hoogte van wat er staat te gebeuren.

6. Ga uit van onverwachte gebeurtenissen

Zoals alles in het leven, verloopt bijna niets precies volgens plan. Dit betekent dat je ruimte moet maken voor dingen die fout kunnen gaan en bereid zijn om te improviseren. Misschien moet je het schema op het laatste moment reorganiseren voor een aantal extra activiteiten. Heb je een buitenactiviteit op de planning staan en is het noodweer? Dan moet er toch iets anders voor in de plaats komen.

Dit betekent simpelweg dat al jullie plannen veelzijdig moeten zijn, of dat je op zijn minst een soort back-upplan moet hebben waarop je kunt terugvallen.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *