Zo maak je jouw terras of balkon een stuk gezelliger

Als je geen tuin tot beschikking hebt, dan is een terras of balkon vaak hetgeen waar je het mee moet doen. Dat is niet per se erg, maar kan een uitdaging zijn. Hoe maak je een klein terras of balkon gezellig en uitnodigend, op zo’n manier dat je er ook echt wil zijn? En dat het een leuke plek wordt om op een warme zomeravond of gewoon overdag lekker te zitten met vrienden of familie. Wat kun je precies doen?

Tuinmeubels

Is je balkon of terras groot genoeg voor wat meubels? Dan is het natuurlijk leuk om die ook neer te zetten. Je hoeft geen hele set kwijt te kunnen, maar twee stoelen en een tafeltje zijn al leuk om zo gezellig te kunnen zitten. Een grote tafel met stoelen is natuurlijk ook fijn, mits je het kwijt kunt. Zorg er wel voor dat je het balkon of terras niet te vol zet en dat het juist die gezellige sfeer verliest.

Voeg sfeer toe met lampjes

Het toevoegen van leuke, gekleurde lampjes of juist simpel witte lichtjes kunnen er in één klap voor zorgen dat het een stuk uitnodigender wordt. Natuurlijk zie je er overdag weinig van, maar als het buiten donker wordt en je hebt de lampjes aan ziet het er erg gezellig uit. Haal bijvoorbeeld goedkope kerstverlichting, of geef wat meer geld uit aan tuinlampjes. Hang ze langs het dak, over de railing of het muurtje, om de tuintafel, bedenk wat leuks.

Zorg dat je een snoer hebt die lang genoeg is om naar binnen te gaan. Gebruik eventueel connectors om de kabel lang genoeg te maken. Power connectors zijn niet heel duur en kun je makkelijk bevestigen om zo de kabel langer te maken. Ook een optie is het gebruiken van een accu – zo hoeft de kabel helemaal niet naar binnen, zo lang de accu vol is (of batterijen) zullen de lampjes werken.

Haal wat groen

Net als in een echte tuin kunnen plantjes niet ontbreken. Zet je balkon niet vol met planten en bloemen, maar houd een plekje vrij voor één of twee plantenpotjes met planten die makkelijk te verzorgen zijn. Zorg wel voor een zware pot, je wil natuurlijk niet dat de planten bij een hevige windvlaag zo van je balkon afvliegen. Dat zou niet zo handig zijn. Je kunt ook bloemetjes planten, maar houd er wel rekening mee dat daar waarschijnlijk insecten op af komen (zoals bijen, bijvoorbeeld).

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *