Zo kom jij dit jaar al vroeger in de kerstsfeer

Kerst is voor velen een magische tijd, met een nostalgisch kantje. Kijk jij ook al reikhalzend uit naar de eindejaarsperiode? En naar het moment waarop je eindelijk de kerstboom kan zetten? Maar wist je dat je je boom al veel vroeger mag zetten? Ontdek hieronder waarom en hoe jij helemaal in de kerststemming kan komen. Bye bye herfstblues!

Gelukshormoon

Volgens de wetenschap zouden we gelukkiger worden wanneer we onze kerstboom al vroeger zetten. Ben je dus een echte kerstfan, dan hoef je je niet in te houden tot december maar kan je je kerstboom met een gerust hart al veel vroeger zetten. Heb je af en toe last van de herfstblues, probeer dan zeker uit of je gelukkiger wordt van het zetten van je kerstboom. De neurologische verandering in je hersenen zou ervoor zorgen dat je gelukkiger wordt. Je zintuigen worden geprikkeld en het versieren van de boom geeft een dopamine boost. Dopamine is het hormoon dat ons een blij gevoel geeft.

O dennenboom

Zweer je bij een echte authentieke kerstboom of hou je niet van het gedoe en de dennennaalden die na verloop van tijd afvallen? Dan is een kunstkerstboom een goed alternatief. Wanneer je besluit om je boom al vroeger op het jaar te zetten, moet hij wel een tijdje mee kunnen gaan. Ga online op zoek naar de mooiste kunstkerstbomen. Zo ben je er zeker van dat je geen kale boom hebt op kerstavond.

Early Christmas shopping

Heb je je boom prachtig gedecoreerd met slingers, ballen en lichtjes? Super, maar misschien vergeet je het belangrijkste? Een boom zonder pakjes, is als een café zonder bier. Staat je boom er dus al, voorzie dan enkele cadeautjes. Dat staat leuker en wakkert de kerstsfeer in huis enkel maar aan. Wat je zeker al kan doen is voor jezelf, je partner en eventueel je kids een leuke adventskalender kopen. Zo kunnen jullie vanaf begin december langzaam aftellen naar kerst. Er zijn tal van leuke adventskalenders dus je vindt er vast wel eentje voor ieders smaak.

Music maestro!

Iedereen kent ze wel: de typische kerstdeuntjes à la Last Christmas van Wham en All I want for Christmas is you van Mariah Carey. Soms maken ze ons gek, maar op andere momenten brengen ze ons helemaal in die magische en gezellige kerstsfeer. Net zoals je je boom vroeger zet, mag je ook je kerst-cd’s al vroeger uit de kast halen!

Lees ook deze artikelen