Zo kies je de beste tuinstoelen voor je achtertuin of terras

De zon keert langzaamaan weer terug in het land! Dat betekent langere dagen in de tuin, en minder dagen binnenshuis. Wist je dat we in Nederland maar liefst 90% van de tijd in huis doorbrengen? Tijd voor verandering, vinden wij. Maar dat betekent ook dat je tuin of terras wellicht een kleine beurt kan gebruiken. Vandaag vertellen we je hoe je met de juiste tuinstoelen een prachtige locatie kunt creëren.

Maak van je tuin, terras of balkon je favoriete plek

Mooi tuinmeubilair brengt comfort en functionaliteit in je buitenruimtes. Met een ruime tafel en comfortabele stoelen kan een eenvoudige stenen patio worden omgetoverd tot een fijne plek om buiten te dineren en samen te komen met vrienden. Rust een veranda uit met een rieten bank en een klassieke schommelstoel, beide bedekt met zachte kussens, en het kan al snel een tweede familiekamer worden tijdens de warme weermaanden. Indien aangevuld met het juiste terrasmeubilair, lokken zelfs kleine ruimtes zoals balkons en kleine tuinen je naar buiten. Gebruik de volgende tips om het beste terrasmeubilair voor je ruimte te kiezen. Een doordachte planning zal helpen om van je achtertuin je nieuwe favoriete plek te maken om te loungen, dineren en voor alle nodige entertainment.

Zet alle behoeften op een rij

Begin met na te denken over hoe je wilt dat je buitenruimte functioneert. Wil je dat het op warme zomeravonden dienst doet als eethoek? Ben je van plan om je volgende etentje of het verjaardagsfeestje van je kind in de ruimte te houden? Of stel je je een vredig leeshoekje voor dat in je tuin is weggestopt? Maak een lijst van de activiteiten die je in de ruimte zou willen doen en gebruik deze als leidraad om te bepalen welk type terrasmeubilair nodig is. Heb je bijvoorbeeld een grote tafel nodig, of kies je enkel voor comfortabele tuinstoelen? En wat dacht je van een vuurplaats, of handige bijzettafels?

Test de tuinstoelen voor je ze koopt

Als je op zoek bent naar terrasstoelen en -banken, probeer ze dan eerst eens uit voor je ze koopt. Terrasmeubilair zal waarschijnlijk regelmatig worden gebruikt, vooral tijdens de warmere maanden, dus het is essentieel dat de stoelen comfortabel zijn. Jij en je gasten zullen minder snel genieten van je terras als het is uitgerust met onaantrekkelijk meubilair (waar je ook nog eens een houten kont van krijgt…). Zoek voor het grootste comfort naar meubels met zachte kussens op de zittingen en rugleuningen, of knus metalen en houten meubels met zachte kussens. Zorg ervoor dat alle stoffen weerbestendig zijn om kleurvervaging of schimmelvorming te voorkomen. Kortom: het meubilair moet heerlijk comfortabel zijn, zodat jij en je maten ’s zomers in alle comfort van een koud biertje kunnen genieten.

Kies voor onderhoudsvrij meubilair

Reserveer het grootste deel van je buitenuren aan het genieten van de leefruimte in plaats van aan het onderhoud van het meubilair. Zoek naar gemakkelijk te onderhouden tuinstoelen om de noodzaak van onderhoud te minimaliseren. De meeste items van metaal, teakhout, cederhout en rieten zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. Met een beetje regelmatig schoonmaken zullen meubels gemaakt met deze vergevingsgezinde materialen er jarenlang prachtig uitzien. Je kunt terrasmeubilair ook van accessoires voorzien met kussens voor buiten en kussens met afneembare hoezen die gemakkelijk in de wasmachine kunnen worden gegooid.

Doe eens gek, ga voor kleur!

Bij de aankoop van tuinstoelen ben je niet beperkt tot neutrale kleuren of de natuurlijke tinten van hout. Rieten, houten en metalen stoelen zijn anno 2021 verkrijgbaar in een breed scala aan kleurrijke afwerkingen. Zoek naar meubels die wat kleur brengen aan je tuin. Natuurlijk kun je ook kiezen voor eenvoudigere kleuren voor de meubels zelf, maar deze voorzien van mooie, kleurrijke kussens. Als je de juiste kleur in de winkel niet kunt vinden, kan een doe-het-zelf-verfbeurt tuinmeubilair snel opfleuren met elke gewenste tint.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *