Zo kan jij optimaal gebruik maken van de ruimte in jouw badkamer

De badkamer is een ruimte waar jij dagelijks tijd binnen spendeert, en je je even heerlijk kunt terugtrekken van het drukke leven op je werk. Om van deze ruimte een fijne en rustgevende ruimte te maken, is het belangrijk dat je jouw badkamer goed inricht zodat je optimaal gebruik kunt maken van de ruimte die de kamer te bieden heeft. Ben je benieuwd naar hoe jij optimaal gebruik kunt maken van de ruimte die je hebt? Lees dan dit artikel verder.

Kies voor multifunctionele meubels en accessoires

Om te beginnen is het een goed idee om voor multifunctionele meubels en accessoires te gaan. Kies bijvoorbeeld voor een spiegel boven de wasbak, die tegelijkertijd ook als een opbergkast functioneert. Daarnaast kan een wasmand bijvoorbeeld ook gebruikt worden als een opbergmand. Doe bijvoorbeeld online badkamer inspiratie op, en kijk naar kleinere badkamers en hoe hier multifunctionele meubels zijn toegepast.

Optimaliseer de opbergruimte

Verder is het belangrijk om de opbergruimte in je badkamer te optimaliseren. Er zijn natuurlijk veel spullen die je in een badkamer nodig hebt en ook moet opbergen, denk aan al je handdoeken, de producten die je gebruikt onder de douche en om je badkamer mee schoon te maken. Voor badkamers waar weinig ruimte is, kan je de opbergruimte optimaliseren door bijvoorbeeld gebruik te maken van verticale ruimte. Hang bijvoorbeeld planken, kasten en haken aan de muur waar jij je spullen kunt opbergen. Een handige plaats om een kast op te hangen, is bijvoorbeeld boven het toilet, of je kunt horizontale opbergplanken boven de wastafel ophangen.

Licht en kleur

Licht en kleur hebben ook een grote invloed in hoe een ruimte aanvoelt, en hoe groot een ruimte oogt. Wanneer je een kleine badkamer hebt, is het altijd verstandig om lichte kleuren te kiezen en er voor te zorgen dat er voldoende licht is in de badkamer. Zo zal de badkamer optisch groter lijken. Zorg dus voor voldoende verlichting, zoals verlichting bij de spiegel en helder licht in de douche.

Ruimtebesparend sanitair

Wanneer je een kleine badkamer hebt, is het verstandig om te investeren in ruimtebesparend sanitair. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een hangtoilet, een inloopdouche of een compacte wastafel. Verder is het ook verstandig om bepaalde meubelstukken op elkaar te stapelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het stapelen van de wasmachine en de droger, of stapel verschillende kasten op elkaar.

Een kleine badkamer kan soms lastig zijn, maar gelukkig zijn er verschillende tips zodat jij optimaal gebruik kunt maken van elke vierkante meter die je hebt.

Lees ook deze artikelen