Zo ga je verantwoordelijk met je drone om

Drones worden steeds populairder en het is nu gemakkelijker dan ooit om een ​​van de populaire gadgets te bezitten. Ze zijn in staat om verbluffende beelden vast te leggen vanaf unieke luchthoogtes en zich te wagen in gebieden waar mensen niet kunnen komen.

Populairder dan ooit

De gadgets zijn game-changers voor filmen, bewaken, reddingsoperaties en zelfs winkelen, waarbij sommige winkels zoals Amazon nu zelfs drones in proberen te zetten om pakketjes te gaan bezorgen. Er zijn echter nieuwe maatregelen genomen vanwege het toenemende aantal bijna-ongevallen waarbij vliegtuigen in gevaar zijn gebracht en de veiligheid en privacy van anderen.

De meeste drones worden op een verantwoorde manier gebruikt, maar het is belangrijk om de regels en wettelijke vereisten te kennen voordat je ermee gaat vliegen. In dit artikel kom je alles te weten over het verantwoordelijk gebruiken van je drone. Let’s go!

De juiste drone

Met er zoveel op de markt, is het moeilijk om te weten welke je moet kiezen en of het legaal veilig is om te gebruiken. Als de drone minder dan 25 kg weegt en wordt gebruikt voor persoonlijk gebruik, kan deze worden gekocht zonder vergunning. Let wel dat dit het gewicht is inclusief lading. Overigens hoef je geen verzekering af te sluiten voor je drone, maar is dit volgens de overheid wel verstandig om te doen – zeker vanwege mogelijke schade die je toebrengt aan anderen.

Veilig een drone gebruiken

Alle drones werken anders, dus zorg ervoor dat je de specifieke instructies volgt voor het model dat je hebt. Veiligheidsvoorschriften stellen dat de drone niet hoger mag vliegen dan 120 meter om conflicten met bemande vliegtuigen te verminderen. Ook moeten ze altijd altijd in het zicht blijven om verlies van controle te voorkomen.

Blijf uit de buurt van vliegtuigen, luchthavens en gevangenissen. Als je niet zeker weet of je in een veilig gebied vliegt, gebruik dan een drone-veiligheidsapp GoDrone. Hier kun je precies zien waar je wel en niet mag vliegen met je apparaat.

De website toont een kaart van het veilige luchtruim dat wordt gebruikt door commercieel luchtverkeer en toont te vermijden waarschuwingsgebieden, gevaren op de grond en privacyrisico’s.

Juridische verantwoordelijkheid

Je bent wettelijk verantwoordelijk voor je drone en dus aansprakelijk voor eventuele gevolgen. Onverantwoord vliegen dat leidt tot gevaar voor anderen of het binnendringen van verboden gebieden, zoals luchthavens en gevangenissen, kan leiden tot strafrechtelijke vervolging en in sommige gevallen tot gevangenisstraffen.

Als ze op een verantwoorde manier worden gebruikt, kunnen drones worden gebruikt als opwindende video-apparaten en hebben ze eindeloze mogelijkheden geopend voor het verkennen van ongerept terrein vanuit spectaculaire luchtperspectieven. Kortom: let op wat je doet, maar geniet vooral van je drone!

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *