Zet het sanitair in je woning helemaal op orde

De sanitaire ruimtes in je woning zijn belangrijker dan je denkt en kunnen vaak een punt van frustratie zijn op lange termijn. Wacht daarom niet te lang om de badkamer en het toilet te vernieuwen. Je brengt er elke dag heel wat tijd door en dan is het superfijn wanneer ze jou optimaal comfort bieden. 

Waar is het toilet, alstublieft?

Het kleinste kamertje in je huis krijgt vaak te weinig aandacht. Kijk eens objectief naar de inrichting van je toiletruimte. Wat kan er beter? Een staande toilet kan bijvoorbeeld vervangen worden door een hangtoilet. Hoewel die aanpassing misschien iets ingrijpender lijkt dan je eerst voor ogen had, zijn er super veel voordelen verbonden aan een hangtoilet. Je kunt gemakkelijker poetsen en het geeft je toiletruimte een moderne aanblik.

Kijk ook eens objectief naar de wastafel. Is deze misschien aan vernieuwing toe? Wanneer je voldoende ruimte hebt, kun je kiezen voor een vrijstaande lavabo of wastafel. Hoe meer ruimte je hebt, hoe aangenamer het zal zijn om je handen te wassen of je wat op te frissen. Vandaag kun je kiezen uit de meest luxueuze materialen zoals marmer, verzoete graniet, … tegen een betaalbare prijs. Vergeet ook de spiegel boven je lavabo niet. Altijd handig om nog even je make-up te checken of te kijken of je kapsel nog goed ligt. 

Decoratie als finishing touch

Nu je de belangrijkste elementen al hebt aangepakt, komt het leukste moment: de sanitaire ruimte aankleden. Ga je voor tegels of eerder voor behangpapier? Of verf je de muren in een zachte, trendy kleur? Het kan allemaal. Denk out-of-the-box en ga voor een unieke look. Een saaie ruimte vorm je op die manier om tot een plek waar het fijn is om te vertoeven. Enkele leuke dagbladen om in te bladeren een het toiletbezoek voor je gasten bovendien aangenamer.

Het is ook belangrijk om opbergruimte te voorzien. Koop een meubeltje waarin je enkele wc-rollen en handdoekjes kwijt kan. Een handdoekring kan ook handig zijn, samen met een zeepbakje aan de muur of een zeeppomp in een bijpassende kleur. 

Me-time onder de douche

Heb je de smaak te pakken? Dan is je badkamer aan de beurt. Je brengt er elke dag toch wat tijd door en bovendien is het de ruimte waarmee je werkdag begint. Je kan maar beter de ruimte een moderne look geven, zodat je meteen blij wakker wordt. Misschien zweer je bij het comfort van een ligbad maar voor je dagelijkse routine, is een inloopdouche dan weer super gemakkelijk.

Beknibbel zeker niet op het kraanwerk want net dat zorgt voor een aangename douche-ervaring. Ga voor kwaliteit en kies voor een regendouche van Grohe met verschillende functionaliteiten die je kunt aanpassen aan jouw voorkeur. Niets zaliger dan de ochtend beginnen met warm water dat kan druppelen, stralen of regenen. Zet je favoriete playlist op en start de dag met een fris begin!

Lees ook deze artikelen