Zelf een vloer leggen: dit zijn 2 vloeren om te overwegen

Door zelf de vloer te leggen, kun je vaak de kosten halveren. Een interessante tijdsinvestering dus. De meeste moderne vloeren zijn voorbewerkte “zwevende” vloeren die niet op de ondervloer worden vastgezet. Veel vloeren zijn voorzien van een handige click installatie. Die kun je gemakkelijk zelf leggen. Dit zijn twee doe-het-zelf-vloeren om te overwegen:

Laminaatvloer

Laminaatvloeren zijn vaak de gemakkelijkste en goedkoopste vloer om zelf te leggen. Deze vloeren bestaan uit harde planken of tegels die in elkaar grijpen als het laminaat voorzien is van een kliksysteem. Ze zijn er in verschillende breedtes, tientallen kleuren en patronen.

Het bovenste oppervlak van laminaatvloeren bestaat uit kunststof. Laminaat is goed bestand tegen vlekken, krassen, verbleken, beschadiging en slijtage. De vloer is gemakkelijk te onderhouden met een stofzuiger en dweil.

De meeste laminaatsoorten hebben een houtlook, maar er is ook laminaat met de uitstraling van keramische tegels. Laminaat is niet bestand tegen vocht, dus het kan niet in vochtige ruimtes als de badkamer worden gelegd.

PVC-vloer

PVC-vloeren zijn de afgelopen jaren geëvolueerd tot een uiterst doe-het-zelf-vriendelijk product. Deze vloeren bestaan grotendeels uit kunststof dat te snijden is als het om flexibel PVC gaat. Er bestaat ook PVC met een harde kern, het zogenoemde PVC Rigid.

PVC-vloeren kunnen als zwevende vloer worden gelegd, wat betekent dat ze niet verlijmd hoeven te worden op de ondergrond. Het gaat dan om de zogenoemde klikvariant. De vloeren bestaan uit stroken of tegels van rond de 20 centimeter breed.

PVC is duurder dan laminaat, maar PVC van Kwantum is voordelig in prijs. De vloer is goed bestand tegen vocht en kan dus ook in de badkamer worden gelegd. Net als laminaat is PVC gemakkelijk te onderhouden. Je hebt alleen een stofzuiger en af en toe een dweil nodig. PVC is bovendien geluidsarm. Aan jou de keus!

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *