Wetenschappers hebben misschien een manier gevonden om je herinneringen na de dood te bewaren

De start-up Nectome onthulde onlangs hun controversiele plan om een ​​mind-upload dienst te creëren, wat volgens de MIT Technology Review “100% fataal” is. Voor 10.000 dollar behouden ze je hersenen wanneer je sterft. Vervolgens hopen ze op een dag technologie te ontwikkelen die gebruik maakt van je hersenen om de opgeslagen data op te kunnen halen.

Er zijn geen bewijs dat herinneringen teruggehaald kunnen worden uit gebalsemde hersenen; maar dat heeft 25 mensen niet belet om deel te nemen aan de wachtlijst. De voorgestelde procedure is vergelijkbaar met die van bestaande euthanasiepraktijken, met als bijkomend doel het behoud van hun hersenen. Zoals gemeld door The MIT Technology Review:

“Het Nectome-team toonde de ernst van de intenties aan vanaf januari, toen McIntyre, McCanna en een patholoog die ze hadden ingehuurd, wekenlang kampeerden in een Airbnb in Portland, Oregon, wachtend om een ​​pas overleden lichaam te kopen”

De reden dat ze zoveel aandacht hebben gekregen (afgezien van het onderwerp dat zichzelf leent voor geweldige click-bait headlines), is omdat ze in 2017 de Small Mammal-prijs van de Brain Preservation Foundation wonnen voor het behouden van elke synaptische structuur in het brein van een konijn. Dit betekent dat mensen ze serieus nemen wanneer ze praten over hun volgende doel, namelijk: het menselijk brein intact ‘bewaren’.

Ze praten een groot spel tussen connectomes, synapsen en het ontgrendelen van een nieuw tijdperk van neurowetenschappen. Het probleem is volgens Jens Foell (een neurowetenschapper aan de Florida State University) echter dat een gebalsemd brein het “hele verhaal” niet zou bevatten van de informatie die het tijdens het leven verwerkte.

“Het gedrag van celverbranding wordt bepaald door andere dingen, inclusief processen in de cellen die worden bepaald door eiwitten die veel kleiner zijn dan synapsen (en sommige zijn van korte duur)”

Dit betekent dat zelfs als Nectome erin slaagt om het menselijk brein perfect in kaart te brengen en te behouden, het idee dat dit ons in staat zou stellen om zijn herinneringen opnieuw te creëren of toegang te krijgen tot de informatie die het ooit had, op zijn slechtst een morbide geval van verspilling van geld is.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *