Waarom een RC-auto het tofste gadget is

Een radiografisch bestuurbare auto, oftewel een RC-auto, is tegenwoordig helemaal hip and happening. Een RC-auto is namelijk een auto die je op afstand kan besturen. En het is niet de speelgoedauto waar je aan denkt van tientallen jaren geleden: een RC-auto is veel meer dan dat. Hieronder lees je meer over de RC-auto en waarom dit het tofste gadget van het moment is.

1. Ze gaan supersnel

Er bestaan veel verschillende RC-auto’s, met elk hun eigen specificaties. Vooral de snelheid is een belangrijk punt waar veel RC-liefhebbers op letten. Want de ene auto kan 10 kilometer per uur, terwijl de ander zelfs een snelheid van 200 kilometer per uur kan aantikken. De RC-auto’s kunnen dus razendsnel voorbijvliegen. En dat is wat een RC-auto juist zo leuk maakt, want dat geeft je een enorme kick adrenaline. Neem bijvoorbeeld de Traxxas Sledge: deze wagens kunnen sneller dan 110 kilometer per uur.

2. Haal jeugdherinneringen naar boven

Waarschijnlijk is iedereen wel opgegroeid met een speelgoedauto die je op afstand kunt besturen. Op het schoolplein racen tegen elkaar, dat was het spannendste wat er was. En jij kunt dit gevoel weer helemaal naar boven halen, maar dan met een RC-auto. Toch zul je al gauw ontdekken dat dit veel meer is dan alleen een speelgoedauto. Ten eerste natuurlijk dat de RC-auto’s veel snelheid kunnen behalen, maar ook dat de RC-auto’s gemaakt zijn van hoge kwaliteit. Ze kunnen wel tegen een stootje. Daarnaast zitten de RC-auto’s boordevol functies: er bestaan zelfs RC-auto’s met een handrem zoals de Arrma Fireteam.

3. Leuk voor jong en oud

Een RC-auto is leuk voor iedereen. Zowel de jonge als oude generatie kan genieten van deze snelheidsduivels. Dit maakt de RC-auto dan ook een leuke hobby die jij samen met jouw kind kunt ontdekken. Wel is het belangrijk om te weten dat er een verschil zit in RC-auto’s voor volwassenen en kinderen. RC-auto’s gericht op volwassenen kunnen vaak snel, terwijl RC-auto’s voor kinderen meer gericht zijn op het vermaak.

4. Maak de auto volledig naar jouw wens

Wil jij jouw auto voorzien van nieuwe banden, led-verlichting of misschien wel een compleet nieuw uiterlijk? Jij kunt jouw RC-auto helemaal naar eigen wens maken, omdat er voor iedere RC-auto onderdelen beschikbaar zijn. Ook kun je jouw RC-auto op meerdere manieren sneller maken, door de auto bijvoorbeeld te voorzien van een andere motor of een andere accu. Hierdoor raak je nooit uitgekeken op jouw RC-auto en kun je er jarenlang van genieten.

Lees ook deze artikelen