Vier dingen waar je aan moet denken bij het huren van een auto

Het huren van een auto is vaak iets wat je doet als je bijvoorbeeld op reis gaat of een dag weg gaat. Vaak is de prijs voor een dag een bestelauto huren het dan ook minder waard dan dat je de auto voor bijvoorbeeld een week huurt. Toch zijn er een aantal dingen om wel op te letten als je een auto gaat huren. Denk altijd aan de volgende vier dingen.

Let goed op schade

Als je een beetje pech hebt, huur je de auto bij een bedrijf die al te graag de auto controleert op schade en jou vervolgens laat betalen voor schade die jij niet hebt aangericht. Dat is naar, maar vaak heb je helemaal niks om op terug te vallen. Wat doe je dan? Het is daarom slim om, vlak voordat je de auto inlevert, foto’s te maken van de auto. Doe dit ook direct nadat je de auto hebt opgehaald, zodat schade die er eventueel al zit niet op jou geschoven kan worden. Als je deze foto’s hebt, heb je als het ware bewijs en word je niet zomaar van de schade beschuldigd.

Doe goed onderzoek

Met name vlak bij luchthavens zijn vaak autoverhuurbedrijven te vinden die heel veel geld vragen, of die niet alles netjes afhandelen. Het is slim om in Nederland op zoek te gaan naar een bedrijf dat er betrouwbaar uit ziet en die goede prijzen hanteert. Ga ook nooit voor de goedkoopste optie, aangezien hier nog wel eens een addertje onder het gras kan zitten. Ga je een auto huren, kijk dan goed naar recensies van andere mensen. Zoek bijvoorbeeld op auto huren Rotterdam en kijk naar de best beoordeelde bedrijven.

Let goed op gemaakte afspraken

Teken je een huurcontract? Wees er dan zeker van dat je deze doorleest en dat je weet waar je mee akkoord gaat. Soms staan er onverwachte dingen in de huurvoorwaarden, en je kan hier beter op voorbereid zijn en wellicht op tijd nee kunnen zeggen dan dat je er toch aan vast blijkt te zitten.

Lever de auto vol in

De meeste autoverhuurbedrijven hanteren een maatregel van neem de auto vol mee, en lever de auto ook vol weer in. Op die manier betaal je precies voor de benzine die je zelf gebruikt hebt en hoef je niet te betalen voor kilometers die je helemaal niet gereden hebt. Is dit wel zo? Zorg dat je dit op tijd weet en dat je, als je dit doet, alles er ook echt uit haalt.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *