Verzekeringen afsluiten in Nederland

Wanneer je vanuit Midden- en Oost-Europa voor langere tijd of permanent naar Nederland verhuist, komt er al genoeg kijken bij de verhuizing zelf. Wanneer je dan eenmaal een woning hebt zijn er ook een aantal verzekeringen die je voor het wonen en leven in Nederland moet en kunt afsluiten. Neem je bijvoorbeeld je auto mee bij de verhuizing, dan moet deze na een half jaar een Nederlands kenteken en een Nederlandse verzekering hebben. Polisa is een verzekeringsmaatschappij die zich speciaal richt op Midden- en Oost-Europeanen die naar Nederland verhuizen.

Polisa

Bij Polisa verzekeringen kun je rekenen op service in je eigen taal. Speciaal gericht op Midden- en Oost-Europa, kun je bij Polisa bijvoorbeeld in het Pools, Roemeens of Bulgaars communiceren en verzekeringen afsluiten die je nodig hebt. Je kunt een autoverzekering bij Polisa afsluiten wanneer je eenmaal een Nederlands kenteken hebt, maar ook voor verzekeringen rondom huisvesting of aansprakelijkheid kun je bij Polisa terecht. Zo heb je alle verzekeringen onder één dak.

Verplichte verzekeringen

Wanneer je in Nederland komt wonen, zijn er een aantal verplichte verzekeringen die je als Nederlandse inwoner af moet sluiten. Zo is het verplicht om vanaf 18 jaar een (basis)zorgverzekering te hebben. Wanneer je een auto hebt, is een WA-verzekering hiervoor verplicht. Als je in Nederland een koophuis hebt, dan is in sommige gevallen een woonhuisverzekering ook verplicht.

Niet-verplichte verzekeringen

Niet alle verzekeringen zijn verplicht. Er zijn een heleboel verzekeringen beschikbaar die bijvoorbeeld pas in specifieke situaties relevant zijn, zoals een niet-verplichte aanvulling op de verplichte basisverzekering. Een aansprakelijkheidsverzekering kan verstandig zijn om af te sluiten. Deze dekt kosten van schade die je onverhoopt bij een ander veroorzaakt. Een rechtsbijstandsverzekering is ook niet verplicht, maar kan in sommige situaties wel van pas komen. Ga je vaak op reis, dan kan een doorlopende reis- en annuleringsverzekering een goede keuze zijn. Kortom, voor iedere situatie is er wel een verzekering te vinden; je kunt het beste afwegen of je de kosten in een bepaalde situatie zelf zou kunnen betalen. Kun je dat niet, dan is het afsluiten van een verzekering verstandig.

Pakketverzekering

Bij Polisa verzekeringen kun je naast het afsluiten van losse verzekeringen, ook nog kiezen voor het afsluiten van een pakketverzekering. Wel zo prettig wanneer er bij zo’n verhuizing al veel verschillende dingen te regelen zijn; op deze manier hoef je niet iedere verzekering apart te onderzoeken, maar kun je een aantal verzekeringen tegelijk afsluiten. Binnen een pakket zijn verzekeringen op elkaar afgestemd en heb je als voordeel één loket voor al je vragen.

Lees ook deze artikelen