Mensen over de hele wereld proberen hun eigen McDonald’s gerechten te maken

Natuurlijk is het heerlijk om af en toe in een fancy restaurant met prachtig wit tafellinnen en lekker goed bereid voedsel te eten. Maar wie houdt er nou niet van McDonald’s? Het is hét universele fastfoodrestaurant dat een bepaalde plek in ieders hart kent. Sommige mensen zijn er zelfs zó dol op, dat ze hebben besloten hun eigen McDonald’s gerechten te gaan maken. En daar zijn ze ook nog eens erg goed in…

Lijkt op een Big Mac, toch? Dat is het echter niet. Dit was het werk van Daniel Whyte, gewoon in zijn eigen huis, in een poging om precies het proces en de smaak van zijn favoriete burger van McDonald’s na te bootsen. Daniel is lid van een groep met de naam ‘Homemade McDonald’s’ – en dat is precies zoals het klinkt: een groep waarbij thuis gerechten van McDonald’s worden nagemaakt.

De groep wordt gerund door Joel Cornell, een Australische beeldend kunstenaar. “Vroeger maakte ik ‘McDonald’s’ eten voor vrienden bij barbecues, vertelt Joel aan The Mirror. “Het was gewoon leuk, maar mensen zeiden, ‘hey, dit is echt goed’, dus ik deelde enkele foto’s van mijn eten online en mensen waren geïnteresseerd. Ik begon de groep en toen begon het te groeien.”

En het groeit zeker. Sinds februari van dit jaar zijn ze erin geslaagd om enkele duizenden inzendingen te krijgen, evenals mensen die hun eigen inspanningen leverden en deelden.

Joel vervolgde: “Mensen lijken er echt mee bezig te zijn, ze houden ervan.” McDonald’s is nogal nostalgisch, het herinnert iedereen aan verjaardagsfeestjes als kind en zo, dus ik denk dat ze het heel leuk vinden om het zelf te maken. “Proberen om die smaak en uiterlijk te krijgen is creatief. En natuurlijk is het finetunen van het proces best wel cool.”

“Ik eet nog steeds echte McDonald’s, ik ben er laatst nog geweest, maar ik denk dat het thuis maken iets anders is en een beetje gezonder. Ik dacht dat het grappig was, maar ik wist niet dat het zo groot zou worden. Mensen blijven komen en hun voedselfoto’s plaatsen”.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *