Trapliften vergelijken? Let op deze 6 zaken

Heb je steeds meer moeite om thuis de trap op en af te komen? Dan kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Met een traplift verklein je deze kans. Zo’n lift brengt je veilig van beneden naar boven en vice versa. Als je op zoek gaat naar een traplift, ontdek je dat er verschillende aanbieders zijn. Daarom is het verstandig een vergelijking te maken. Om je hier een handje bij te helpen, hebben we in deze tekst 6 zaken op een rijtje gezet om op te letten bij het vergelijken.

1. Keurmerk en certificering

Veiligheid staat op de eerste plaats bij een traplift kopen. Veel mensen hebben alleen geen idee hoe zij een veilige traplift herkennen. Gelukkig is dit vrij makkelijk te achterhalen, want je kunt kijken of een traplift een keurmerk heeft. Kom je een traplift tegen met het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen (NKH) en de certificeringen ISO 9001 en ISO 14001? Dan gaat het om een veilige traplift.

2. Rail

Trapliften lijken misschien veel op elkaar, maar ze zijn lang niet allemaal hetzelfde. Als je de tijd neemt om te vergelijken, ontdek je dit zelf waarschijnlijk ook. Zo zit er bijvoorbeeld verschil in de rail. Voor zowel rechte trapliften als trapliften met één of meerdere bochten geldt dat ze te koop zijn met een enkele en dubbele rail. Je kunt zelfs kiezen voor een traplift met automatische klaprail.

3. Stoel

Wie gebruik wil maken van een traplift, neemt plaats op de stoel en zet de lift in beweging. Omdat een stoel voor veel mensen een stoel is, wordt hier bij trapliften vergelijken vaak niet naar gekeken. Toch is dit wel aan te raden, want er kan flink wat verschil in zitten. Zo kies je bij sommige partijen zelf het soort stoel en de kleur ervan. Bij trapliften van Handicare.nl kun je zelfs voor een traplift met sta-op-stoel kiezen.

4. Service

Aan de service wordt vaak geen tot weinig aandacht besteed bij trapliften vergelijken. Toch is het wel verstandig om je hierin te verdiepen. Je wilt immers niet dat je dagen- of wekenlang geen gebruik kunt maken van je traplift als deze kapot is. Kijk daarom altijd of een verkoper een storingsdienst heeft. In dat geval kun je vaak 24/7 contact met ze opnemen als je traplift kapot is.

5. Prijs

De prijs is vaak het eerste waar mensen op letten bij het vergelijken van trapliften. Begrijpelijk, want je wilt niet onnodig veel betalen. Laat de prijs alleen nooit de doorslag geven. Een goedkope traplift is leuk, maar het kan zijn dat de service van de verkoper te wensen overlaat. Reden genoeg om altijd verder te kijken dan de prijs.

6. Levering en installatie

Tot slot is het verstandig om aandacht te besteden aan de levering en installatie. Gelukkig leveren de meeste verkopers een traplift bij jou thuis af en installeren ze deze zelf. Ga hier alleen niet klakkeloos van uit, want er kunnen uitzonderingen zijn. Vergeet bovendien niet om de voorwaarden met betrekking tot de levering en installatie te bekijken.

Lees ook deze artikelen