Te vaak vergeten: kwalitatief ondergoed voor mannen

Als het aankomt op mode en fashion, dan denken we al snel aan mooie jeans, toffe overhemden en vette sneakers. Een vaak vergeten mode-item – eentje waar mannen maar al te vaak op kwaliteit inleveren – is ondergoed. En dat terwijl kwalitatief herenondergoed júist zo belangrijk is. Ondergoed vervult namelijk een aantal verschillende, belangrijke functies.

  • Het houdt je kleding schoon door zweet en lichaamsvloeistoffen op te nemen
  • Het helpt om de geslachtsdelen te ondersteunen.
    Het vermindert wrijving tussen uw mannelijke delen en uw broek
  • Het helpt bij het reguleren van de temperatuur – het houdt niet alleen het lichaam warm, maar helpt het ook af te koelen als de juiste stoffen worden gebruikt

Het aanbod herenondergoed is groter dan ooit

Ondergoed is dus een van de belangrijkste kledingstukken. Het is een vitaal deel van je dagelijkse ensemble en (indien je in een relatie zit) ook nog eens een mooie gelegenheid om je persoonlijkheid te uiten en creatief te zijn. Met zo veel kleuren, prints, patronen en stijlen om uit te kiezen, is het gemakkelijk een paar te vinden waarmee je je onderscheidt. Maar ondergoed is meer dan alleen een paar boxers of slips. Het aanbod ondergoed voor mannen omvat vandaag de dag alles van lichtgewicht boxershorts met coole motieven tot underwear singlets, t-shirts en natuurlijk sokken.

Het juiste heren ondergoed voor mannen kan een wereld van verschil maken, vooral als het van het juiste materiaal gemaakt is. Ontworpen als een comfortabele, maar stijlvolle aanvulling op de garderobe van de man, zijn de vele boxers en shorts verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan motieven en kleuren. Ideaal om elke dag te dragen en het staat ook nog eens geweldig met bijpassende sokken in verschillende kleuren en patronen. En toch zit er – juist vanwege het grote aanbod – ook veel verschil in de verschillende soorten ondergoed.

Waar op letten bij het kiezen van herenondergoed?

Allereerst: de pasvorm. Zorg er voor dat je een pasvorm vindt die flatterend is, maar ook comfortabel genoeg is om dagelijks te dragen. Als de band of naden strak aanvoelen of striemen achterlaten wanneer je ze hebt gedragen, dan zijn ze te klein en zullen ze uiteindelijk niet gemakkelijk en lekker te dragen zijn. Veel mannen kiezen voor eenvoudige slips, omdat dit alles netjes op zijn plaatst houdt. Anderen kiezen weer voor strakke of juist weer losse boxershorts. Wat je style ook is: inleveren op kwaliteit is nooit een goed idee.

Naast pasvorm is ook de stijl belangrijk – zowel voor je boxershorts als andere onderkleding. Probeer op dit gebied experimenteel te zijn met je ontwerpen en patronen, net zoals je dit doet bij je andere herenkleding. Wees zeker niet bang voor felle kleuren en subtiele patronen waar je een dosis van je eigen karakter aan kunt toevoegen. Donkere kleuren zoals marineblauw en zwart werken vaak goed en flatterend, en creëren een goed contrast met een lichtere huid. Het gebruik van groen, roze, rood en geel kan echter heel goed werken, dus probeer een paar verschillende stijlen uit om te zien wat voor jou en je huidskleur werkt.

De beste tip: Experimenteer!

Het beste advies dat we kunnen geven, is om net zoveel aandacht aan je ondergoed te besteden als aan elk ander kledingstuk. Zoek naar kwaliteitsstoffen, een pasvorm die geweldig zit en een stijl die bij je smaak past (en die van je lover).

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *