Stoere tuin ontwerpen? Dit mag niet ontbreken!

Wanneer je over een tuin beschikt, wil je hier optimaal gebruik van maken. Het is een plek om tot rust te komen na een dag werken of waar je mensen kunt ontvangen. Een tuin is namelijk een verlengstuk van je huis. Ieder heeft zijn eigen stijl en voorkeuren in zijn tuin. Maar hoe richt je jouw tuin stoer in? Het is tijd om je tuin te pimpen! In onderstaand artikel hebben wij een aantal tips voor jou op een rij gezet.

Kies de juiste tuinmeubelen

Om een stoere tuin te ontwerpen, wordt er vaak gekozen voor een industriële look. Dit betekent veel rauwe materialen, zoals steen, ijzer en grof hout. Als het om tuinmeubelen gaat, kies dan ook voor de juiste tuinstoel. Neem bijvoorbeeld een stoel met dikke houten balken of een model volledig van ijzer. Ditzelfde geldt voor een loungeset of een eettafel.

Wat niet kan missen in een stoere industriële of landelijke tuin is een vuurkorf. Hierbij is het leuk om de houtblokken op te nemen in het design. Een haard brengt sfeer en warmte in de tuin, waardoor je ‘s avonds in jouw tuin kan blijven zitten. Daarnaast is een bar een must have voor een stoere tuin. Welke man wilt geen biertje drinken aan zijn eigen bar?

Trek de stijl door

Nu de juiste meubels zijn gekozen, is het belangrijk dat de stijl door de hele tuin wordt doorgetrokken. Denk hierbij aan een overkapping of een omheining van je tuin. Er kan meer privacy worden gecreëerd door bijvoorbeeld een hekwerk om je tuin te maken. Er kan gekozen worden voor dik zwart hout of een rooster met een roest look. Daarnaast kun je met een overkapping een droge en schaduwrijke plek maken. Hierdoor kun je ook buiten de zomer gebruik maken van jouw tuin. Hoe ideaal is dat?

Dus wanneer je jouw stoere droomtuin wilt ontwerpen, weet je nu waar je aan moet denken. Het begint bij het kiezen van de juiste stijl. Ga op zoek naar mooie tuinmeubelen in de gekozen stijl. Kies voor zwart staal als je een strakke look wilt, of ga toch voor grof hout wanneer je voor een wat stoerdere uitstraling gaat. Creëer een bar in je tuin met een vuurkorf, zodat je vrienden kunt ontvangen. Wil je ook buiten de zomer gebruik maken van je tuin? Dit kan door middel van een overkapping. Daarnaast zorgt omheining voor meer privacy en schaduw in je tuin. Kortom, met deze tips kun je aan de slag om jouw stoere tuin te ontwerpen!

Lees ook deze artikelen