Professionele taxatie laten uitvoeren

Het komt regelmatig voor dat mensen objecten in hun bezitting hebben waarvan ze de waarde niet kennen. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan een gouden sieraad die al generaties lang als erfstuk meegaat. Maar ook aan zilver bestek, antiek speelgoed of een oude postzegelverzameling. Het zijn allemaal objecten die je langs kunt brengen voor een professionele taxatie. Van welk object zou jij de waarde wel willen weten? 

Goud laten taxeren en/of verkopen

Als het om taxeren gaat, denkt men vaak direct aan goud. Deze associatie is niet geheel onterecht. Het is namelijk inderdaad deze edelmetaalsoort die vaak voor een taxatie wordt langsgebracht. Goud kan een grote waarde hebben. Het laten taxeren van gouden voorwerpen kan dan ook heel lucratief zijn. Heb jij een gouden sieraad geërfd van je grootmoeder? Of heb je ooit een gouden beeldje gekocht op een markt? Dan kan het in allebei de gevallen zinvol zijn om jouw goud te laten taxeren. Middels een professionele taxatie zal de taxateur de waarde van jouw goud bepalen. Ben je blij verrast door de waarde? Dan is direct jouw oud goud verkopen aan de taxateur mogelijk. 

Inkoop van zilver

Goud is een edelmetaalsoort die vaak voor een taxatie naar de taxateur wordt gebracht. Maar het is zeker niet het enige dat je langs kunt brengen voor een taxatie. Zo kun je bijvoorbeeld ook jouw zilver laten taxeren. Van zilveren sieraden en zilver bestek tot zilveren munten. Je kunt het allemaal langsbrengen voor een taxatie. Jouw zilver verkopen aan de taxateur is eveneens mogelijk. Kom jij er na de waardebepaling achter dat jouw zilver van grote waarde is? En zou je daarom het liefste direct overgaan tot verkoop? Dan kan dat! De taxateur brengt na de taxatie een bod uit. Kun jij je vinden in de prijs? Dan kan de verkoop direct geschieden. 

Dit kun je verwachten

Het snel en goed verkopen van jouw bezittingen na een taxatie klinkt mooi. Maar hoe werkt het precies? Hoe komt de taxateur tot zijn bod? Hoe gaat een waardebepaling in zijn werk en hoe verloopt vervolgens de verkoop? Bij de taxatie houdt de taxateur rekening met diverse aspecten. Ga je zilver laten taxeren? Dan wordt er gekeken naar de zilverkoers, maar ook naar de prijs van het object. Uiteraard speelt tevens de staat en de leeftijd van het object mee. Op basis van al deze verschillende aspecten komt de taxateur tot een bepaalde waarde. Wil jij jouw object tegen deze prijs verkopen? Dan kan de verkoop direct ter plekke plaatsvinden. Welk object wil jij laten taxeren en/of verkopen?

Lees ook deze artikelen