Ook in 2022 meer vraag naar privé vluchten verwacht

Het nieuwe jaar is alweer even onderweg en we zien nu al een sterke toename in het wereldwijde reisverkeer. Steeds meer landen gaan open, waarbij horeca, cultuur en entertainment weer toegankelijk worden. Dit is ook terug te zien in het aantal privé vluchten dat eind 2021 en nu ook in begin 2022 geboekt wordt. De vraag naar het huren van privé jets bij First Class Aviation is zelfs groter dan het ooit is geweest en deze trend lijkt ook in de rest van dit jaar door te zetten. Het is echter niet de enige ontwikkeling die ons in 2022 te wachten staat.

Meer langeafstandsvluchten

De pandemie zorgt nog altijd voor onzekerheden, maar dat er steeds meer mogelijk is duidelijk. Gezinnen wil er graag weer tussenuit en zakenrelaties zien mogelijkheden om hun banden met sponsoren, partners en klanten weer aan te trekken. Veel aanbieders van privé vluchten merkten in 2021 al dat de behoefte om te reizen sterker was dan ooit tevoren. Bovendien steeg de populariteit van privé vliegen, vanwege de verminderde contactmomenten en de prettige wachttijden. Begin 2021 werden er voornamelijk vluchten voor korte of gemiddelde afstanden geboekt, maar naarmate het jaar vorderde verschoof de vraag meer en meer naar langeafstandsvluchten. Ook op dit vlak verwachten we dat deze trend zich gedurende 2022 zal doorzetten.

Meer aandacht voor duurzaamheid

De stijgende vraag naar privé vluchten kan als opmerkelijk gezien worden, omdat steeds meer mensen zich bewust worden van de impact die vliegen op het milieu heeft. Reizigers kiezen niet meer alleen voor een goede en betaalbare dienstverlening, steeds vaker wordt er ook gekeken naar hoe duurzaam en milieubewust een aanbieder van privé vluchten te werk gaat. Steeds meer aanbieders werken aan duurzaamheid strategieën waarmee ze de vervuiling van hun privé jets zoveel mogelijk tegengaan. Dit doen ze bijvoorbeeld door vluchten zo te organiseren dat er zo min mogelijk empty legs zijn. 

Geïsoleerd vliegen

Een van de belangrijkste voordelen van een privé jet is altijd al de privacy en rust geweest. U zit niet in een vliegtuig met honderden onbekenden, maar met een select groepje vrienden, familie of zakenrelaties. Dat biedt comfort en ontspanning. Daarnaast zijn we ons de afgelopen jaren ook bewuster geworden van de gezondheidsrisico’s die kleven aan drukke omgevingen. Niet alleen COVID-19, ook normale verkoudheids- en griepvirussen zijn zeer besmettelijk en eenvoudig op te lopen in een vol vliegtuig. Ook bieden de rust en privacy u alle gelegenheid om bedrijfsgevoelige informatie te bespreken.

Populaire bestemmingen in de zomer van 2022

In de zomer van 2022 gaan veel mensen op zoek naar de ideale bestemming voor een vakantie die al veel te lang op zich heeft laten wachten. Traditioneel populaire bestemmingen zoals Ibiza, de Côte d’Ázur en Monaco, capri, Santorini of Marmaris zullen het in 2022 mogelijk drukker dan ooit krijgen. Zoekt u liever wat meer rust op? Doordat privéjets van www.firstclassaviation.nl op kleinere vliegvelden in de buurt van uw bestemming kunnen landen, vliegt u rechtstreeks naar minder drukbezochte locaties. Welke bestemming u ook voor ogen heeft, met een privé jet vliegt u altijd zorgeloos en in stijl.

Lees ook deze artikelen