Nieuwe meubels kopen? Dit is waar je op moet letten

Soms is ons huis toe aan vernieuwing. Een ander kleurtje aan de buitenkant, een mooi nieuw bed, of misschien wel een complete redesign van het interieur. Een groot onderdeel van het opnieuw inrichten van je woning, is het aanschaffen van meubels. Fijne meubels kunnen je comfort ontzettend verbeteren, maar er zijn nogal wat dingen waar je op moet letten als je zeker wilt zijn van de juiste keuze. Wij gaan je daarbij helpen!

Bepaal je behoeften

Als we naar de essentie van meubels kijken, dan zijn het in feite functionele stukken die worden gebruikt voor het oplossen van ‘problemen’ Je wilt zitten? Dan is een bank wel lekker. Wil je je servies kwijt? Dan is een kast toch wel handig. Het is belangrijk om je behoeften te bepalen voordat je meubels koopt, en daarvoor zijn er enkele belangrijke vragen die je jezelf moet stellen voordat je overgaat tot koop. Naast je functionele behoeften zijn er ook beperkingen als het gaat om inrichting. Deze beperkingen kunnen verband houden met ruimte, gezondheid, budget of enige andere speciale behoefte.

Bepaal de stijl

Hier op Mannenblog hebben we recent nog advies gegeven over het luxe inrichten van je woning. Maar niet iedereen wilt een Eric Kuster interieur, sommigen houden liever van landelijk of misschien zelfs industrieel. Het is verstandig om goed van tevoren te bepalen welke stijl je echt mooit vindt, en welke stijl goed bij je woning past. Een idee hebben van je stijl geeft je ook meer flexibiliteit. Je kunt het mogelijk zelfs in de meest onwaarschijnlijke meubels vinden. Denk bijvoorbeeld aan een industriele stijl. Metalen of houten meubels zoals bijvoorbeeld een tafel van Robuustetafels.nl passen daar áltijd in.

Overweeg kwaliteitsverschil

Kwaliteit is belangrijk voor elke veeleisende meubelkoper. Soms lijken twee banken bijna identiek, maar merk je een enorm prijsverschil. Wanneer je verder onderzoekt, zul je bijna altijd een grote ongelijkheid in kwaliteit vinden, vanwege hoe goed de stukken zijn geconstrueerd. De kwaliteit van de constructie bepaalt hoe lang uw meubels meegaan nadat je ze hebt gekocht en hoe lang ze hun uiterlijk zullen behouden. Het bepaalt ook het comfortniveau dat je van de meubelstukken kunt verwachten. Zorg ervoor dat je weet waar je op moet letten, zodat je de beste meubels kunt kopen die je je kunt veroorloven.

Probeer niet álles te matchen

Soms lijkt het een geweldig idee om al je meubels en accessoires met elkaar te laten matchen, maar houd je daar niet teveel aan vast. Soms kan dit er zelfs voor zorgen dat het net even teveel van het goede wordt. Het draait allemaal om het vinden van een balans die werkt voor jouw ruimte en soms is het gebruik van twee compleet verschillende kleuren of materialen the way to go. Heb je geen idee hoe je dit moet matchen, dan kun je altijd nog advies vragen in de verschillende meubelzaken.

Denk na over nieuwe aankopen

Hoewel internet het misschien gemakkelijker maakt om lekker te shoppen voor je interieur, geeft het ook ruimte voor meer impulsaankopen. Dat kan een vergissing zijn als je een meubelstuk krijgt waar je op lange termijn een hekel aan hebt. Voordat je haast maakt met het kopen van een stuk, neem de tijd om na te denken over wat het voor jou en je ruimte betekent. Als het écht een geweldige koop is, dan denk je daar volgende week ook nog zo over.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *