NFT’s, de hype van dit moment!

NFT’s behoren werkelijk tot de hype van dit moment. Je kan hier werkelijk op ieder platform wel iets over lezen. Of je nu kijkt op social media of het nieuws op de televisie of je smartphone volgt. Enorm bekend zijn ook de succesverhalen van minder kunstwaardige objecten die tegen bizarre prijzen werden verkocht. Denk bijvoorbeeld aan een simpele zelfbedachte emoticon die vervolgens omgerekend tegen enkele honderden duizenden euro’s werd verkocht. Geen wonder dat mensen hierdoor zo geïnteresseerd raken in handelen in NFT. Toch betekent dit niet dat het simpelweg een snelle manier is om geld te verdienen. Integendeel zelfs. Het vergt heel wat kennis en ervaring om daadwerkelijk succesvol te handelen in NFT’s. En ook dan is er niet altijd grof geld mee te verdienen. Realistisch moeten we blijven, maar duidelijk is wel dat NFT’s voorlopig nog niet uit het straatbeeld weg te denken zijn.

Heb jij al eerder gehoord van NFT’s? Maar geen idee wat je je hierbij voor moet stellen? Of ben je al tijden geïnteresseerd om hier iets mee te doen en heb je geen idee waar te beginnen? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten.

Wat is NFT?

NFT Crypto wordt gebruikt om de eigendomsrechten van een digitaal object vast te leggen in een zogenaamde blockchain. NFT staat voor non fungible token. In andere woorden: deze is niet inwisselbaar en er bestaat er maar één van. Een NFT kan zelf worden gemaakt, maar er wordt ook veelvuldig in gehandeld. Bijvoorbeeld door mensen die tegen een relatief lage prijs een NFT kopen en deze vervolgens weer voor een flink bedrag doorverkopen.

Anders komt helaas ook voor. De markt is namelijk zeer volatiel. Vergelijkbaar met de cryptomarkt. De prijzen fluctueren dan ook erg sterk. Bovendien is de markt constant in beweging. Koop je nu iets waar heel veel vraag naar is? Dan kan dit over pakweg een week heel anders zijn. Daardoor kan je nu wellicht meer hebben uitgegeven dan dat je ooit hiervoor terug zal krijgen.

Vanwaar de populariteit van NFT’s?

Maar hoe komt het dat sommige NFT’s voor duizenden euro’s worden verkocht? Soms zelfs miljoenen? Wat maakt een NFT zo speciaal? Dit is vooral een kwestie van schaarste. Iedere NFT is immers uniek. Wanneer echt een uniek, bijzonder en interessant concept is bedacht, kan dit tot een enorm hoge vraag leiden.

Ook authenticiteit speelt een belangrijke rol. De waarde en de rechten kunnen namelijk eenvoudig worden achterhaald. Zo weet je altijd zeker dat je een waardevol object te pakken hebt. Je beschikt over iets waar echt jij alleen de eigenaar van bent. De rechten kunnen niet ingewisseld worden of op een ander platform worden meegepakt. Er zijn geen duplicaties mogelijk. Hierdoor blijft de waarde onveranderd en soms zelfs hoger naarmate de tijd vordert. Het object blijft even uniek. 

Lees ook deze artikelen