MRI scan voor meer duidelijkheid

Lichamelijke klachten kunnen naast ongemak veel onzekerheid met zich meebrengen. Want waar komen jouw klachten vandaan? En kunnen ze wel verholpen worden? Om direct antwoorden op deze vragen te kunnen krijgen, zal onderzoek gedaan moeten worden. Heb je hevige hoofdpijnklachten? Of zijn het je longen of je rug die veel pijn doen? Dan kan een MRI scan in sommige gevallen meer duidelijkheid geven over de oorzaak van je klachten. 

Jouw hoofdpijnklachten deskundig onderzocht 

Hoofdpijn betreft een lichamelijke klacht die voor veel hinder kan zorgen. Hevige hoofdpijnklachten kunnen er namelijk voor zorgen dat je jouw dagelijkse bezigheden niet meer kunt uitvoeren. Een snelle oplossing voor jouw hoofdpijnklachten is dan ook wenselijk. Maar alvorens jouw klachten eventueel kunnen worden opgelost, moet de oorzaak van de klachten achterhaald worden. Wat veroorzaakt die hevige hoofdpijn? Een antwoord op deze vraag kan mogelijk verkregen worden met behulp van een MRI hoofd. Bij dit onderzoek worden de hersenen en de schedel goed in beeld gebracht. Zo kunnen eventuele aandoeningen zoals een herseninfarct, holteontsteking of mogelijke risicofactoren worden opgespoord. Daarnaast kunnen met behulp van deze scan eventuele aandoeningen uitgesloten worden. Een hersenscan is dus een effectieve onderzoeksmethode te noemen. 

MRI scan van je borstkas laten maken 

Een MRI scan is niet alleen een effectieve onderzoeksmethode bij hoofdpijnklachten. Deze scan kan namelijk ook voor onderzoek aan andere lichaamsdelen worden ingezet. Kamp je bijvoorbeeld met hevige rugklachten? Dan kan een MRI scan van de rug uitkomst bieden. Maar je kunt ook een thorax onderzoek laten uitvoeren. Bij deze MRI scan wordt de borstkas goed in beeld gebracht. Van de longen tot de wervels en de ribben. Het is allemaal zichtbaar op de beelden die door een MRI scan van de thorax worden gemaakt. Wat betreft de longen geldt wel dat enkel grote afwijkingen in beeld kunnen worden gebracht. Kleine longafwijkingen zijn op een MRI scan niet zichtbaar. 

Hoe gaat een MRI scan in zijn werk?

Een MRI scan is een effectieve en unieke onderzoeksmethode. Tijdens dit onderzoek dien je op een bank te gaan liggen. Men zorgt ervoor dat jij er zo comfortabel mogelijk bij ligt. Van een kussentje onder je hoofd tot een kussentje onder je benen. Aan comfort zal het niet ontbreken. De bank wordt vervolgens een tunnel ingeschoven alwaar er sprake is van een sterk magnetisch veld. Middels dit magnetische veld kunnen er beelden gemaakt worden van het te onderzoeken lichaamsdeel. De scans maken veel geluid, maar hier heb je geen last van. Je kunt tijdens het onderzoek via een koptelefoon namelijk naar jouw favoriete muziek luisteren. De beelden die uit de MRI scan ontstaan, zijn gedetailleerd en geven zo inzicht in jouw gezondheid. 

Lees ook deze artikelen