Maak een thuisbioscoop van je mancave

We hoeven voor een gezellige filmavond allang niet meer naar de bioscoop te gaan. Sterker nog, tegenwoordig zijn er zoveel draagbare beamers op de markt waarmee je geweldig beelden projecteert dat een bioscoop niet meer nodig is. Daarnaast zijn er ontzettend veel apparaten die ervoor zorgen dat jouw mancave een echt thuisbioscoop wordt. Hoe? In deze blog geven we je de beste tips!

Het geluid

Voordat we het gaan hebben over de beste beamers en de juiste bank/stoelen willen we het hebben over het geluid van je thuisbioscoop. De allerbeste bioscopen gebruiken verschillende apparaten om het beste geluid te bieden. Gelukkig heb je ook de mogelijkheid om deze systemen toe te passen bij jouw thuis. Ga op zoek naar surround speakers, voeg een aantal externe boxen toe en je bent helemaal ready-to-go!

Beamer of televisie?

Een van de belangrijkste keuzes die je maakt bij het bouwen van een thuisbioscoop, is de keuze tussen een beamer of een televisie. Wij raden altijd een beamer aan. Met het grote beeld van een projector krijg je namelijk echt het bioscoop gevoel wanneer je een film aan het kijken bent. Ondanks dit grote beeld houd je met een beamer meer ruimte over dan met een tv. Nu zijn onze mancaves al niet de grootste ruimte binnen onze woning, dus een beamer is ideaal om ruimte te besparen!

Verlichting

Net als in een echte bioscoop is de verlichting ontzettend belangrijk. De verlichting in de omgeving van je thuisbioscoop creëert namelijk de juiste stemming en sfeer. Wat is er nodig voor een thuisbioscoop? Juist, stemming en sfeer! Probeer daarom slimme led lampen aan te schaffen die je draadloos aansluit op je beamer. Met je smartphone kies je vervolgens heel eenvoudig de helderheid, kleur en temperatuur van de lampen. Ideaal!

Verduistering

Voor jouw thuisbioscoop is het ontzettend belangrijk dat er geen natuurlijke lichtinval in de ruimte wordt veroorzaakt. Schaf daarom ook verduisterende gordijnen aan. Op deze manier heb je nooit meer last van lichtinval. Kies voor verduisterende gordijnen omdat het dikke materiaal ervoor zorgt dat het in de kamer net zo donker is als in de bioscoop. Uiteraard heb je ook de  mogelijkheid om slimme jaloezieën aan te schaffen, om je thuisbioscoop toch even naar een hoger niveau te brengen.

Goede verbinding

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar een goed wifi netwerk is van cruciaal belang. Als je een zwak signaal hebt in je mancave, voeg dan een wifi-repeater toe. Die zorgt ervoor dat je een sterker wifi-signaal ontvangt. In dat geval heb je dus twee draadloze routers.

 

 

Lees ook deze artikelen