Leren drummen? Wij gingen (met succes) aan de slag via OnlineDrumles.nl!

Hier op de redactie van Mannenblog.com zitten aardig wat muzikale, maar ook zeker een flink aantal totaal NIET muzikale redactieleden. Tijd om daar verandering in te brengen, en wel door te beginnen met drumlessen! Gelukkig is leren drummen anno 2021 makkelijker dan ooit, en hoef je er zelfs je deur niet voor uit. Hoe dat werkt? Dat vertellen we je in dit artikel. Eén ding is zeker: wil jij binnenkort als een echte Dave Grohl hit na hit drummen? Dan is dit wat je nodig hebt!

Leren drummen: makkelijker dan ooit!

Leren drummen kan een geweldige manier zijn om je creativiteit te uiten, je coördinatie en ritmevaardigheid te ontwikkelen, fysieke kracht op te bouwen, zelfvertrouwen te vergroten, en nieuwe vrienden te maken. Het is een geweldige hobby voor iedereen van elke leeftijd en bovendien is het ontzettend leuk om jezelf beter te zien (en horen) worden. Daar komt nog eens bovenop dat leren drummen vandaag de dag laagdrempeliger is dan ooit.

Dacht je namelijk dat je nog een fysieke leraar nodig had om te leren drummen? Think again! Dankzij de geweldige mensen achter OnlineDrumles.nl is het mogelijk om online te leren drummen voor een prijs die véél voordeliger is dan wanneer je daadwerkelijk fysieke lessen zou nemen. Ter voorbeeld: een jaarabonnement online drumlessen kost je hier met onbeperkte toegang slechts €239,99, terwijl je met fysieke lessen vaak al binnen 10 lessen van 30 minuten aan zit. Daarnaast hoef je er dus de deur niet voor uit en kun je wanneer je maar wilt aan de gang met je drumtoestel – zelfs midden in de nacht (al raden we dat niet echjt aan als je een goede relatie met je buren wilt behouden).

Drumlessen met de Yamaha DTX402K elektronisch drumstel

Dat brengt ons bij het volgende: waar je met ’traditionele’ drumlessen nog bij een muziekleraar op bezoek moest die een groot drumtoestel in zijn garage heeft staan, heb je tegenwoordig ontzettend veel elektronische drumstellen voor een fractie van de prijs die je thuis eenvoudig kunt opzetten. En hoewel je natuurlijk ook met wat potten en pannen aan de slag kunt gaan, is het hebben van een daadwerkelijk fysiek drumtoestel tóch wel lekker om te hebben.

Wij gingen met OnlineDrumles.nl aan de slag met een Yamaha DTX402K, een elektronisch drumstel die eenvoudig via dezelfde website te bestellen is wanneer je aan de slag gaat met hun drumlessen (naast dit type zijn er ook nog andere drumstellen van Online Drumles beschikbaar) Nu we dit drumstel een aantal maanden hebben mogen uitproberen kunnen we zeggen dat dit zonder twijfel hét perfecte instapmodel is voor mensen zonder muzikale ervaring (like myself). Toch kunnen we ons ook voorstellen dat het drumstel ook goed bevalt bij de al meer ervaren drummer.

Goed om te weten: je hoeft zelf niet per se direct een groot en duur (elektronisch) drumstel aan te schaffen. Je kunt namelijk kiezen voor een Drumstelabonnement waar het drumstel bij zit inbegrepen. In dat geval betaal je maandelijks een bepaald bedrag voor het drumstel. Óok is het mogelijk een drumstel te kopen in combinatie met een jaarabonnement. Whatever floats your boat, dus!

De leukste manier om te oefenen

De Yamaha DTX402K is een fijn en compact drumstel waardoor het ook niet veel ruimte in beslag neemt. Het opzetten van het drumstel is geen ingewikkelde klus, de handleiding neemt je hierin stap voor stap mee en binnen de kortste tijd ben je al klaar om aan de slag te gaan. De afzonderlijke drumpads sluit je gemakkelijk aan bij de drumcomputer en zijn ook afzonderlijk af te stellen in hoogte en afstand.

Daarnaast is ook de drumcomputer een fijne toevoeging aan het geheel. Op deze computer kan je je headset of speakers aansluiten waarmee je het resultaat van het harde werk direct te horen krijgt. Op de drumcomputer zijn verschillende soorten ritmes te vinden waarmee je kan meedrummen en is een goede manier om te oefenen. Het is mogelijk om je eigen telefoon of andere mediaspeler aan te sluiten waardoor je ook kan meespelen met je favoriete nummers, wat mij betreft de leukste manier om te oefenen.

Online drumlessen van A tot Z

Naast het vrije oefenen zijn wij hier op de redactie ook aan de slag gegaan met de video’s van onlinedrumles.nl: perfect voor de beginnende en gevorderde drummer. Trainer Leon neemt je op een leuke en effectieve manier mee in de wereld van het drummen. Als beginnend drummer ben ik zelf bij de basis begonnen en elke les is net weer even wat anders waardoor je op een rustige en natuurlijke manier steeds beter wordt. Het fijne van een online drumles is dat je hem zo vaak kan terugkijken als dat je wilt, dus als een les even wat moeilijker is dan kan je die net zo vaak oefenen totdat je hem onder de knie hebt (dit in tegenstelling tot fysieke lessen). Na elke les zijn er video’s met muziek opgenomen waardoor je ook meteen het geleerde in de praktijk kan brengen.

Hoe drummen via OnlineDrumles.nl werkt? Heel eenvoudig. Je neemt via de website namelijk een abonnement af waarmee je volledige en exclusieve toegang krijgt tot alle videolessen die op de website worden aangeboden. Daarnaast krijg je als abonnee toegang tot het archief met bladmuziek en alle livestreams. Op deze manier kun je wanneer je maar wilt op elke manier mogelijk aan de slag met zowel de lessen als eigen muziek om je drumskills naar een hoger niveau te tillen.

Ook leren drummen? Neem dan online drumlessen

Al met al zijn zowel het drumstel als de online drumlessen ontzettend aan te raden. Het drumstel dat wij gebruiken is van uitstekende kwaliteit en is makkelijk in het gebruik en samen met de drumlessen is het een ideale combinatie om op een ongedwongen manier te leren drummen. Maar ook voor de ervaren drummer zal het drumstel zeker niet te kort schieten. En who knows, misschien sta je zelf ooit wel op een podium! De visie van deze Drum-experts is namelijk: Iedereen kan leren drummen! Sterker nog: ze geven er zelfs garantie op.

Wil je meer weten over de drumlessen of zelf heel vrijblijvend aan de slag gaan? Dan kun je gebruik maken van de twee weken proefperiode die OnlineDrumles.nl aanbiedt. Lees hier meer over op hun website. Enjoy, mannen!

Lees ook deze artikelen